Більшість ринків акцій в Азії падають в четвер через макроекономічну картину в КНР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більшість ринків акцій в Азії падають в четвер через макроекономічну картину в КНР

Фондовий ринок
141
Більшість фондових індексів Азії знижуються в четвер, бо інвестори побоюються, що Китай продовжить заходи щодо посилення грошово-кредитної політики і зробить інші кроки для охолодження швидко зростаючої економіки, пише The Wall Street Journal.
ВВП Китаю в четвертому кварталі зріс на 10,7% в перерахунку на річні темпи, майже збігшись з прогнозом опитаних Dow Jones економістів - 10,8%. Споживчі ціни в Китаї в грудні збільшилися на 1,9%.
Інвестори побоюються також, що посилення грошово-кредитної політики в Китаї призведе до зниження попиту на сировину.
Гонконгський фондовий індекс Hang Seng знизився на 1%, китайський Shanghai Composite - на 0,2%, тайваньський Taiex - на 0,9%.
"Китай добре попрацював на етапі відновлення, і тепер йому необхідно трохи охолодити економіку. Мають відбутися заходи щодо посилення економічної політики, але їх треба розглядати в контексті наявного різкого зростання економіки", - заявив один з топ-менеджерів австралійської компанії з управління активами Platypus Прасад Паткар.
Разом з тим японський фондовий індекс Nikkei 225 зростає вперше на цьому тижні, оскільки настрої учасників ринку покращилися завдяки позитивним даним про прибуток південнокорейського виробника електроніки LG Display і чіпмейкера Hynix Semiconductor.
"Всі знають, що економіки в Азії продовжать зростати, і японські компанії отримають від цього вигоду", - стверджує Міцусиге Акіон з Ichiyoshi Investment Management Co.
Курси акцій Industrial & Commercial Bank of China Ltd. і China Construction Bank Corp. опустилися на понад 1%.
Ринкова вартість третьої за величиною нафтогазової компанії Австралії Santos Ltd. впала на 1,2% на новинах про скорочення виручки в четвертому кварталі.
Найбільший автовиробник світу Toyota Motor Corp. збільшив капіталізацію на 2,7% завдяки ослабленню курсу ієни.
Ціна паперів провідного гірничодобувного концерну світу ВНР Billiton Ltd. впала на 1,4%, третьої за величиною компанії сектора Rio Tinto - на 2,8%. Сировинні гіганти побоюються зниження цін на метали в разі сповільнення економічного зростання в Китаї.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас