Падіння індексів Європи в середу перевищує 2% на побоюваннях посилення кредитної політики в КНР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Падіння індексів Європи в середу перевищує 2% на побоюваннях посилення кредитної політики в КНР

Фондовий ринок
104
Європейські фондові індекси продовжили падіння в середу ввечері, повідомило агентство Bloomberg. Ралі у фармацевтичному секторі не змогло нівелювати негатив, викликаний побоюваннями згортання Китаєм заходів стимулювання економічного зростання.
Зведений індекс найбільших підприємств регіону Dow Jones Stoxx 600 опустився з відкриття ринку на 1%. Індекси знижуються у всіх 18 країнах регіону, за винятком Ісландії.
Прем'єр Держради КНР Вень Цзябао у вівторок заявив, що Китай управлятиме темпами зростання кредитування в країні. При цьому глава банківського регулятора Китаю відзначив, що деяким банкам було наказано скоротити обсяги кредитування.
Як повідомили китайські ЗМІ, влада наказала найбільшим банкам країни припинити видачу нових кредитів до кінця січня. За деякими даними, банки Китаю з початку цього року вже видали кредити більш ніж на 1 трлн юанів ($160 млрд). Ринок побоюється, що це може негативно позначитися на зростанні китайської економіки і попиті на європейські товари.
Ціни на метали, включаючи мідь, нікель, свинець і олово, також опускаються в середу на побоюваннях згортання Китаєм стимул-реакцій, у зв'язку з чим падають і котирування паперів гірничодобувних компаній.
Вартість акцій Rio Tinto знизилася в процесі торгів на 4,1%, Xstrata - на 5,8%.
Акції Renault опустилися в ціні на 4,1%, аналітики UBS знизили рекомендацію для паперів компанії до "продавати" з "нейтрально". Папери Daimler подешевшали на 2,4%.
Папери Kesa Electricals, однієї з найбільших в Європі мережі магазинів електроніки, подешевшали на 3,6%. Виручка магазинів компанії, відкритих не менше року тому, скоротилася за період з 1 листопада по 8 січня на 0,3%.
Котирування паперів фармацевтичних компаній Європи зростають на чеканнях, що республіканська фракція в Сенаті США заблокує реформу охорони здоров'я. Оскільки реформа передбачає у тому числі непряме обмеження цін на лікарські препарати, її провал сприятливо позначиться на фармкомпаніях.
Акції Shire, 75% виручки якої припадає на Північну Америку, подорожчали в процесі торгів на 3%, Merck - на 3,1%.
Ринкова вартість найбільшого в Європі виробника напівпровідників ASML Holding NV зросла на 3,1%. Компанія зафіксувала прибуток за підсумками четвертого кварталу минулого року вище від очікувань аналітиків.
Папери Logitech International, найбільшого в світі виробника комп'ютерних маніпуляторів "мишка", подорожчали на 3% після того, як аналітики Exane BNP Paribas підвищили рекомендацію для акцій компанії до "вище за ринок" з "нейтрально".
Грецький індекс просів на 3,6% - до мінімальної позначки з квітня минулого року, інвестори, як і раніше, побоюються негативного сценарію розвитку ситуації з держборгом країни. Аналітики UniCredit погіршили рекомендацію для паперів двох великих грецьких банків до "продавати" з "тримати", в результаті акції National Bank of Greece і Alpha Bank подешевшали на 5,2% і 4,2% відповідно.
Індекс найбільших підприємств Європи Dow Jones Euro Stoxx 50 в середу знизився на 72,46 пункту (2,43 %) - до 2912,36 пункту.
Британський FTSE 100 опустився до цього часу на 98,28 пункту (1,78%), склавши 5414,86 пункту.
Французький індекс CAC 40 втратив 83,96 пункту (2,09%) і склав 3925,71 пункту.
Німецький DAX зменшився на 134,34 пункту (2,25%), склавши 5842,14 пункту.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас