Меркель: Уряд не відмовиться від зниження податків, попри рекордну заборгованість — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Меркель: Уряд не відмовиться від зниження податків, попри рекордну заборгованість

Казна та Політика
204
Попри рекордний обсяг нової заборгованості, Німеччина не відмовиться від запланованого зниження податків. Метою "чорно-жовтої" правлячої коаліції залишається проведення структурної реформи з метою спрощення податкового законодавства, заявила канцлер ФРН Ангела Меркель в середу, 20 січня, на генеральних дебатах в бундестагу за проектом федерального бюджету на 2010 рік.
Меркель вказала на важливість "нового мислення" в справі подолання економічної і фінансової кризи. Важливо "розумно вийти з дна економічної рецесії", цитує слова федерального канцлера агентство dpa. Рекордний обсяг нової заборгованості вона назвала "необхідною і мудрою відповіддю на міжнародну фінансову кризу". Ангела Меркель підкреслила, що до 2013 року має бути досягнутий як мінімум докризовий рівень економіки.
Канцлер ФРН також заявила, що Німеччина в рамках країн "великої двадцятки" має намір висунути власні пропозиції, покликані не допустити того, аби крупні банки в разі загрози банкрутства знов "шантажували" держави, повідомляє агентство Reuters. Тим часом соціал-демократична опозиція в бундестагу звинуватила уряд і в першу чергу Вільну демократичну партію Німеччини, в проведенні податкової політики на користь багатих.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас