Президент Аргентини хоче звільнити голову Центрабанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент Аргентини хоче звільнити голову Центрабанку

107
Президент Аргентини Кристина Фернандес у вівторок звернулася до законодавців з проханням обговорити можливе звільнення глави Центробанку Мартіна Редрадо для того, аби покінчити з розбіжностями довкола запропонованого нею плану погасити держборг за рахунок резервів в іноземній валюті.
Намір Фернандес витратити $6,6 мільярда з валютних резервів ЦБ на погашення заборгованості цього року викликав політичну напруженість в цій латиноамериканській країні, поставивши законодавців перед низкою проблем, викликавши різкі коливання на фінансових ринках і змусивши сумніватися в тому, що обмін держоблігацій на папери нового випуску відбудеться в заплановані терміни.
Фернандес підкреслила, що проблеми з Центробанком навряд чи позначаться на обміні облігацій загальним обсягом у $20 мільярдів, запланованому на найближчі декілька тижнів.
"Головною проблемою зараз є питання про президента Центробанку", - сказала президент на прес-конференції, попросивши законодавців призначити спеціальний орган, який повинен буде схвалити її указ про звільнення глави ЦБ або відмінити його.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас