Кабмін підтримав реструктуризацію боргів "Сумихімпрому" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін підтримав реструктуризацію боргів "Сумихімпрому"

Казна та Політика
389
Кабінет міністрів України підтримав пропозицію Міністерства промислової політики щодо реструктуризації боргів ВАТ "Сумихімпром", зокрема, перед НАК "Нафтогаз України" і Пенсійним фондом.
Як повідомляє кореспондент УНІАН, про ухвалення такого рішення на сьогоднішньому засіданні Кабміну журналістам повідомив міністр промислової політики України Володимир Новицький.
"Кабінет міністрів підтримав ті заходи, які нами були запропоновані для реструктуризації заборгованості із газу і до Пенсійного фонду", - сказав міністр, не уточнивши деталі.
Також він повідомив, що Мінпромполітики розробляє документи щодо залучення банківських кредитів для поповнення обігових коштів "Сумихімпром" з метою погашення минулих боргів підприємства.
Як повідомляв УНІАН, 30 листопада 2009 р. НАК "Нафтогаз України" припинила газопостачання ВАТ "Сумихімпром" через борги підприємства. Увечері 2 грудня постачання газу були відновлені.
7 грудня 2009 р. виконавчий директор підприємства Віра Лаврик в листі-зверненні до політичних сил України повідомила, що керівництво ВАТ "Сумихімпром" домовилося з урядом України про постачання газу в зимовий період і реструктуризацію заборгованості за спожитий газ.
За словами Лаврик, лише після особистого втручання прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко було відновлено газопостачання підприємства і збережено технологічний цикл виробництва на "Сумихімпромі". Також Лаврик спростувала інформацію про можливе банкрутство підприємства.
Вона повідомила, що "Сумихімпром" спільно з Міністерством промислової політики України провели переговори з низкою банківських установ, під час яких створені передумови для отримання коштів на закупівлю сировини та оплату енергоресурсів. Крім того, в Державній податковій адміністрації України приймаються заходи для першочергового відшкодування заводу податку на додану вартість, сума якого становить більше 30 млн. грн.
ВАТ "Сумихімпром" - енергохімічний комплекс, що виробляє двоокис титану, мінеральні добрива, сірчану і фосфорну кислоти, залізо-оксидні пігменти і коагулянти.
100% акцій ВАТ "Сумихімпром" знаходяться в управлінні Міністерства промислової політики України.
2008 рік "Сумихімпром" закінчив зі збитком 230,602 млн. грн., тоді як за підсумками 2007 року чистий прибуток підприємства склав 1,417 млн. грн.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас