Samsung погодився заплатити компанії Rambus 900 млн дол в рамках досудового врегулювання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Samsung погодився заплатити компанії Rambus 900 млн дол в рамках досудового врегулювання

196
Південнокорейський виробник електроніки Samsung Electronics Co. погодився заплатити $900 млн. протягом п'яти років розробникові комп'ютерних чіпів пам'яті Rambus Inc. Угоду укладено в рамках врегулювання судової суперечки, пише Wall Street Journal.
У відповідності з цією операцією, яка також включає технологічну співпрацю двох компаній, Samsung зробить Rambus передоплату у розмірі $200 млн., плюс щоквартальні відрахування $25 млн. протягом п'яти років. Крім того, південнокорейський виробник погодився купити нові акції Rambus на $200 млн.
У південнокорейській компанії уточнили, що врегулювання суперечки не вплине на її доходи в значній мірі, оскільки ці витрати вже були закладені до бюджету. Інвестори позитивно відреагували на цю новину, акції Samsung зросли на біржових торгах в Сеулі на 1,1%.
В другом судовому позові, Rambus також звинуватив Hynix Semiconductor Inc., Samsung і Micron Technology Inc. у погодженому бойкоті технологій Rambus. Розгляд цієї справи мав розпочатися в суді Сан-Франциско, проте розгляд було відкладено через хворобу адвоката Micron. Аналітик Kyobo Securities Джей Ку (Jay Koo) вважає, що після операції з Samsung, висока вірогідність укладення подібного договору з Rambus і з боку Hynix.
Каліфорнійська компанія Rambus розробила технологію, яка покликана прискорити роботу чіпів пам'яті. Проте надалі їй довелося захищати свій патент і подати низку судових позовів проти Samsung та інших виробників чіпів пам'яті. Rambus також зіткнулася із зустрічними позовами з боку органів стандартизації.
Щодо планів із співпраці Rambus і Samsung в майбутньому, то вони підписали меморандум, що стосується "нового покоління чіпів пам'яті", які поєднують інновації обох компаній. В першу чергу спільна робота почнеться в сфері технологій, пов'язаних з графікою і мобільними застосуваннями, а також в інших сферах використання чіпів пам'яті NAND.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас