Ринок акцій засмутили результати Citigroup — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок акцій засмутили результати Citigroup

Фондовий ринок
145
В понеділок американські фондові майданчики у зв'язку зі святковими днями були закриті, і вчора провідні індекси показували різноспрямовану динаміку. "Не додали оптимізму ринку і вісті про завершення американським банком Citigroup четвертого кварталу 2009 р. зі збитками, які були викликані необхідністю погасити борг перед державою", - відзначила Ірина Барабанова, трейдер інвестиційної компанії Phoenix Capital.
За її словами, на зарубіжних ринках акцій найбільший інтерес спостерігався до паперів Kernel. Незважаючи на те, що у вівторок акції Kernel залишалися на рівні закриття понеділка, по них був зафіксований рекордний обсяг торгів - $7 млн. Невеликий відкіт спостерігався по паперах нафтового сектора - Cadogan Petroleum і Regal Petroleum, які додали відповідно 3,1% і 2,7% після падіння в останні декілька днів.
Опубліковані дані витягли провідні світові індекси з червоної зони і зробили передумову для ривка українського ринку. Індекс УБ вертикальним зльотом вирвався із зони негативної динаміки, а ось ПФТС так і не зміг здолати тяжіння. На локальному ринку акцій протягом дня домінували негативні настрої: лише до кінця торгів індекс УБ додав 1,35% - до 1678,56 пункту, індекс ПФТС закрився в мінусі (-0,23%) на позначці 632,95 індексного пункту. За підсумками торгів ринок показав змішану динаміку при істотно збільшеній внутрішньоденній волатильності й зниженій активності.
"Ще в понеділок на ринку була відмічена корекція по широкому спектру паперів, за винятком лідерів торгів і зростання - "Укрнафти", "Азовсталі", Єнакіївського метзаводу, "Мотор Січі" і Крюковського вагонобудівного заводу, завдяки кон'юнктурній складовій, - відзначив начальник аналітичного департаменту ІК ТАСК Андрій Шевчишин. - Вчора ж ринок, будучи в зоні перекупленості, продовжив коректуватися, проте по паперах, що просіли напередодні, почалися невпевнені точкові покупки, які стримали натиск продавців".
Внутрішній новинний фон практично не впливав на ринок. Винятком стали акції "Стиролу" (+3,25%), які продовжили зниження в першій половині дня після підтвердження зняття антидемпінгового мита на російську аміачну селітру до 19 квітня, проте вони вийшли в плюс в останні 30 хв торгів.
Драйверами зростання у вівторок стали акції металургів, по яких впродовж торгів зберігався інтерес з боку інвесторів. "В середньому ліквідні папери - представники сектора показали приріст на рівні 0,99%, - відзначив пан Шевчишин. - Лідерство в групі займають акції дружнього Януковичу "Метінвесту": "Азовсталь" і Єнакіївський метзавод". Підтримали ринок також папери машинобудівників. У даній групі лідирує НВО ім. Фрунзе (6,27%) і Стахановський ВБЗ (2,51%).
В цілому на Українській біржі було укладено 1402 угоди на суму 27,7 млн. грн. Лідерами за обсягом торгів сталі акції "Укрнафти" (166 операцій на 4,4 млн. грн.), "Азовсталі" (3,8 млн. грн.) і Єнакіївського металургійного заводу (165 операцій на 3,6 млн. грн.).
На ПФТС обсяг торгів акціями склав 10,8 млн. грн. Лідерами торгів за обсягом укладених операцій стали акції "Азовсталі" (1,2%) - на 1,4 млн. грн., "Центренерго" (0,4%) - на 1,2 млн. грн., "Мотор Січі" (-0,11%) - на 1 млн. грн.
Ольга Галицька
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас