Ринки в Азії падають в середу на побоюваннях припинення стимулювання економіки в Китаї — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринки в Азії падають в середу на побоюваннях припинення стимулювання економіки в Китаї

Фондовий ринок
64
Фондові індекси Азії падають в середу третій день поспіль, оскільки інвестори побоюються, що уряд КНР припинить стимулювання економіки країни з метою запобігти формуванню "мильних бульбашок" на ринках активів, повідомляє агентство Bloomberg.
Зведений фондовий індекс АТР MSCI Asia Pacific втратив 0,4% з відкриття торгів, знизившись до 124,73 пункту.
Китайський Shanghai Composite опустився на 1% після того, як китайські регулятори наказали найбільшим банкам країни припинити видачу нових кредитів до кінця січня. Гонконзький Hang Seng впав на 1,3%.
За деякими даними, банки Китаю з початку цього року вже видали кредити на понад 1 трлн юанів ($160 млрд).
Котирування акцій China Construction Bank Corp. знизилися на 2,7% на торгах в Гонконгу.
Ціна паперів Nomura Holdings Inc. впала на 3,7% після того, як Credit Suisse Group знизила оцінку акцій брокерських компаній в цілому.
Ринкова вартість японської фармацевтичної компанії Astellas Pharma Inc. збільшилася на 3,5% на чеканнях, що республіканська фракція в Сенаті США заблокує реформу охорони здоров'я. Оскільки реформа передбачає в тому числі непряме обмеження цін на лікарські препарати, її провал сприятливо позначиться на фармкомпаніях. Папери найбільшої фармкомпанії Азії Takeda Pharmaceutical додали в ціні 1,5%.
Акції PetroChina Co. подешевшали на 2,3% слідом за зниженням нафтових цін. В процесі електронних торгів у середу лютневий контракт на WTI подешевшав на $0,66 (0,84%) - до $78,36 за барель.
Курс цінних паперів трейдингової компанії Toyota Tsusho, "дочки" автоконцера Toyota, підскочив на 6,8%, бо вона домовилася про створення спільного підприємства з видобутку літію і калію в Аргентині з Orocobre.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас