Індекси США зросли у вівторок на понад 1%, ф'ючерси в середу знижуються — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси США зросли у вівторок на понад 1%, ф'ючерси в середу знижуються

Фондовий ринок
66
Фондові індекси США завершили торги у вівторок зростанням більш ніж на 1% слідом за підвищенням котирувань акцій компаній технологічного сектора, повідомляє агентство Bloomberg.
Тим не менше, котирування ф'ючерсів 20 січня показують негативну динаміку: березневі контракти на S&P 500 втратили 0,16%, на Dow Jones - 0,19%.
Зростання технологічного сектора у вівторок було зумовлене зльотом вартості акцій Ciena Corp., виробника оптоволоконного устаткування, на 11% - до максимуму за 13 місяців, завдяки поліпшенню аналітиками Credit Suisse рекомендацій для паперів компанії до "вище за ринок" з "нейтрально". Як позитивні чинники вони відзначили, зокрема, значніше в порівнянні з тим, що очікувалося, збільшення продажів Ciena.
Акції SanDisk подорожчали на 7,4%. Експерти BroadPoint AmTech підвищив оцінку прибутку з розрахунку на акцію найбільшого в світі виробника флеш-карт для фотоапаратів і мобільних телефонів у 2010 році на 57%.
Ціна паперів IBM зросла на 1,8% в процесі основної торгівельної сесії. Проте на електронних торгах після закриття бірж вони подешевшали на 2%, навіть незважаючи на те, що результати комп'ютерного гіганта в четвертому кварталі виявилися кращими від прогнозів.
IBM повідомив про 9%-не зростання прибутку в жовтні-грудні, а також заявив, що за підсумками 2010 року планує отримати прибуток на рівні $11 на акцію, тоді як середній прогноз аналітиків - на 10 центів нижче.
Котирування паперів McDonald's збільшилися на 1,9%. Credit Suisse рекомендував купувати акції найбільшої в світі мережі ресторанів швидкого обслуговування, оскільки вона "отримає вигоду від своєї унікальної можливості притягувати одночасно і пригнічених споживачів, і тих що оговтуються".
Папери Citigroup додали в ціні 3,5%, незважаючи на погану звітність. Один з найбільших банків США зафіксував у четвертому кварталі чистий збиток у розмірі $7,6 млрд, або 33 центи на акцію, у зв'язку з погашенням заборгованості перед державою. Збиток Citigroup від операцій, що продовжуються, склав 34 центи на акцію, тоді як аналітики в середньому прогнозували цей показник на рівні 30 центів на акцію. Проте банк заявив, що в першому кварталі чекає "помірного збільшення" збитків по кредитах.
Вартість акцій Brink's Home Security Holdings злетіла на 32% після повідомлення про те, що Tyco International Ltd. домовилася про придбання компанії за $2 млрд в грошовій формі й акціями.
Котирування паперів MetLife зросли на 4%. Найбільша страхова компанія США перебуває на фінальній стадії переговорів про покупку Alico, підрозділу AIG, за $14 млрд.
В той же час акції Kraft Foods, що досягла у вівторок угоди про покупку британської Cadbury, подешевшали за день на 0,6%. Компанія підвищила пропозицію на покупку Cadbury до 8,4 фунта за акцію, оцінивши компанію, таким чином, в 11,9 млрд фунтів стерлінгів ($19,7 млрд).
Крім того, подешевшали на 3,7% паперів Sprint Nextel, одного з провідних операторів мобільного зв'язку США. Аналітики Sanford Bernstein & Co. погіршили рекомендації для них до "нижче за ринок" з "на рівні ринку", заявивши, що зниження цін конкурентами негативно позначиться на Sprint Nextel.
Індекс Dow Jones Industrial Average у вівторок зріс на 115,78 пункту (1,09%) - до 10725,43 пункту.
Standard & Poor's 500 збільшився за підсумками торгів на 14,2 пункту (1,25%), склавши 1150,23 пункту.
Значення індексу Nasdaq Composite за день піднялося на 32,41 пункту (1,42%) - до 2320,4 пункту.
З початку поточного року підвищення Dow Jones складає 2,85%, S&P 500 - 3,15%. Індекс Nasdaq додав цього року 2,3%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас