Англійський суд дозволив називати словом vodka тільки горілку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Англійський суд дозволив називати словом vodka тільки горілку

1021
Верховний суд Англії та Уельсу у вівторок виніс ухвалу за поданням британських виробників алкоголю Intercontinental Brands і Diageo, дозволивши називати горілкою лише горілку, а не інші спиртні напої.
Англійське правосуддя вирішило, що алкогольні напої міцністю нижче 37,5% не можуть називатися горілкою або мати схожі назви.
Diageo, один з найбільших світових виробників алкоголю, котрий володіє у тому числі брендом Smirnoff, звернулась до Верховного суду Англії і Уельсу в 2008 році, вказуючи на те, що компанія Intercontinental Brands (ICB) виробляє 22-градусний спиртний напій під маркою Vodkat. Diageo в своєму позові наполягала на тому, що продукція, що називається горілкою, повинна охоронятися тими ж правами, що і віскі та шампанське.
Втім, як наголошується у рішенні суду, спочатку на пляшці Vodkat Imperial, оформленій як звичайна горілка, не підкреслювалося, що вміст спирту в напої майже удвічі нижчий. Це здатне ввести покупця в оману, наполягав позивач, підкреслюючи, що нижча в порівнянні з горілкою ціна продукту спонукала покупця обирати саме його.
Пізніше ICB провела ребрендинг, додавши до назви Vodkat підпис Schnapps і вказівку міцності і напою, проте це не вплинуло на рішення суду, який постановив, що випускати алкогольні напої, що не є горілкою, під цією назвою або близькими найменуваннями не можна.
Власне горілкою англійський суд пропонує називати безбарвний алкогольний напій, вироблений із спирту, отриманого шляхом дистиляції зернової, картопляної та іншої сировини.
У рішенні суду наголошується, що право називатися батьківщиною напою відстоюють Росія і Польща, але в даний час це інтернаціональний продукт - всесвітньо відому горілку виробляють не лише в цих країнах, але і в Швеції, Фінляндії та Великобританії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас