Київавтодор: Снігоприбиральна техніка не втримала першого снігу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київавтодор: Снігоприбиральна техніка не втримала першого снігу

Казна та Політика
566
Генеральний директор КП "Київавтодор" Георгій Глинський заявив, що 20% міської техніки для прибирання снігу зламалось під час виходу на роботи в місті після першого снігопаду.
Як пише "Комсомольська правда в Україні", про це Глинський сказав на прямій лінії в газеті, коментуючи критичну ситуацію на київських дорогах.
"Дійсно, на початок сезону у нас було більше 300 одиниць техніки. Але як тільки вся вона виїхала на вулиці, близько 20% одразу зламалось. Потрібно було її в терміновому порядку ремонтувати, це теж вплинуло на оперативність", - сказав він. І додав: "Хай мене не чує ДАІ, але ми навіть не встигли зареєструвати нову техніку і випустили її на роботу".
Прокоментував директор "Київавтодору" і ситуацію зі сніговими завалами на узбіччях міста. Як виявилось, на весь Київ залишилося лише 8 спецмашин "золоті ручки", які своїми ковшами загрібали сніг і лід на спеціальну платформу.
"Ця техніка дуже стара, тому ми вирішили замінити її на навантажувачі. Адже навантажувачі можна використовувати в будь-який сезон, вони вантажать не лише сніг, а і будь-який матеріал. На жаль, нові машини поступаються в маневреності", - сказав гендиректор "Київавтодору".
При цьому він не виключив, що через величезну кількість машин в столиці - вже 1 млн. 200 тис. - все ж доведеться знову повертатися до старих "золотих ручок".
Також, за його словами, прибрати сніг з узбіч заважають припарковані машини.
Під час прямої лінії Глинський також заявив, що навряд чи в прибиранні засніжених вулиць при нових сильних снігопадах буду задіяні солдати-призовники, до Міноборони ніхто з київської влади не звертався із цього приводу.
"Дійсно заяви були, але я сумніваюся, що подібне можливо. Хай солдати спочатку почистять свою територію, потім приступають до очищення міста", - сказав Глинський.
Він також зазначив, що парковки Києва повинні чистити працівники не "Київатодору", а КП "Київпарктрансервіс": "Що стосується парковок, це територія "Київпарктрансервісу". Директор цієї організації заявляв, що вони купили спеціальну техніку і чиститимуть парковки від снігу і льоду. Тому, якщо ви бачите десь засніжену стоянку, звертайтеся зі скаргами саме до паркувальників".
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас