Kraft Foods домовились про злиття із Cadbury за 19,4 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Kraft Foods домовились про злиття із Cadbury за 19,4 млрд дол.

Фондовий ринок
506
Американська Kraft Foods домовилася про злиття з британською Cadbury, повідомляється в поширеному сьогодні прес-релізі компаній. Операцію планується здійснити готівкою і в акціях. Сума операції складе 11,9 млрд фунтів стерлінгів (19,4 млрд дол.).
Згідно із остаточною пропозицією, Kraft Foods виплатить за кожну акцію Cadbury по 5 фунтів стерлінгів готівкою (8,16 дол.), а також 0,1874 своїх акцій. Таким чином, кожна акція Cadbury оцінена в 8,4 фунта стерлінгів (13,7 дол.), що в цілому задовольнило британську сторону. Ради директорів обох компаній одноголосно схвалили це рішення і рекомендували акціонерам британської компанії також прийняти його.
Згоди акціонерів американської компанії для завершення злиття не вимагається, а акціонери Cadbury повинні висловити свою згоду до 2 лютого 2010р.
Для фінансування операції Kraft Foods проведе додемісію акцій. В рамках об'єднання двох гігантів буде випущено 265 млн звичайних акцій Kraft Foods, що відповідає 18% нинішнього акціонерного капіталу, або 15% збільшеного. Компанії чекають, що синергетичний ефект від об'єднання складе близько 675 млн дол. економії до кінця третього року після об'єднання.
Водночас, комітет із злиття і поглинань Великобританії надав італійській Ferrero International SA та американській Hershey Co., що раніше висловлювали зацікавленість в придбанні британського виробника кондитерських виробів Cadbury, час до 25 січня 2010 р., аби вони прояснили свої наміри відносно Cadbury. Донині вони повинні або оголосити про "твердий намір висунути пропозицію за Cadbury", або відмовитися від боротьби за британську компанію.
Нагадаємо, Kraft Foods вела боротьбу за Cadbury з листопада 2009р., коли керівництво британської компанії заявило про небажання об'єднуватися з американським конкурентом. Після цього Kraft Foods направила оферту безпосередньо акціонерам Cadbury з метою недружнього поглинання компанії в обхід її ради директорів. Kraft запропонувала за одну звичайну акцію Cadbury по 3 фунти стерлінгів (4,9 дол.) готівкою плюс 0,2589 нової акції Kraft Foods. Рада директорів Cadbury двічі відхиляла дані умови як невідповідні справедливій вартості Cadbury і її фундаментальним перспективам - колишня пропозиція Kraft Foods оцінювала компанію всього в 10,5 млрд фунтів (17 млрд дол.).
Компанія Cadbury Plc. спеціалізується на виробництві кондитерської продукції і шоколаду. Серед брендів компанії такі відомі, як пористий шоколад Wispa, шоколадні плитки Fruit & Nut, батончики Picnic, Tempo, "Золотий фонд", а також безліч інших. Крім того, компанія випускає льодяники Halls, а також жувальні гумки Malabar, Dirol і Stimorol.
Kraft Foods Inc. виробляє і продає свою продукцію в 155 країнах світу під такими марками, як сир Kraft, вершковий сир Philadelphia, кава Jacobs і Maxwell House, Carte Noire, печиво і крекери Nabisco, картопляні чіпси Estrella, а також шоколадні бренди Toblerone, Mozart і Milka. Чистий прибуток компанії Kraft Foods Inc. за 9 місяців 2009 р. знизився на 14,6% і склав 2,32 млрд дол. в порівнянні з 2,71 млрд дол., отриманими за аналогічний період роком раніше. Виручка компанії за 9 місяців 2009 р. склала 29,36 млрд дол., що на 6% менше, ніж було отримано в 2008 р., коли цей показник склав 31,25 млрд дол. Операційний прибуток за звітний період досяг 4,22 млрд дол., що на 20,1% більше, ніж роком раніше - 3,51 млрд дол.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас