В Україні створять Нацкомісію регулювання транспорту? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні створять Нацкомісію регулювання транспорту?

251
Антимонопольний комітет України (АМК) підтримує ініціативу Міністерства економіки про створення Національної комісії регулювання транспорту (НКРТ).
Про це УНІАН повідомили в прес-службі комітету.
"Комітет послідовно реалізує заходи з вирішення питання прозорого ціноутворення в транспортній галузі. Світовий досвід показує, що це можливо лише за створення незалежного галузевого регулятора - НКРТ. Тому комітет підтримує пропозицію Мінекономіки до Кабміну", - зазначив виконуючий обов'язки голови АМК Олександр Мельниченко.
За його словами, функціонування Нацкомісії усуне дуалізм в роботі Міністерства транспорту, яке сьогодні виконує функції як суб'єкта господарювання, так і органу управління. "Недосконалість існуючої системи формування тарифів у сфері транспорту доведена всіма виконавчимми органами", - підкреслив Мельниченко.
В комітеті нагадали, що Міністерство економіки повторно внесло на розгляд Кабміну питання про створення НКРТ.
Закон України "Про природні монополії" від 2000 року передбачає, що регулювання діяльності суб'єктів природних монополій здійснюється національними комісіями регулювання природних монополій. До таких монополій відноситься і сфера користування залізничними коліями, диспетчерськими службами, вокзалами та ін., що забезпечують рух залізничного транспорту, а також спеціалізовані послуги транспортних терміналів, портів, аеропортів.
На сьогоднішній день відповідні нацкомісії створені і функціонують в сферах зв'язку і електроенергетики.
Проти створення НКРТ виступає Міністерство транспорту і зв'язку України.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас