Рада заборонила кредитним спілкам підвищувати ставки за кредитами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада заборонила кредитним спілкам підвищувати ставки за кредитами

Кредит&Депозит
409
Верховна Рада має намір заборонити небанківським фінустановам підвищувати ставки за кредитами в односторонньому порядку.
За прийняття в першому читанні відповідного законопроекту №3524-1 (автор - депутат Кирило Куліков від фракції Блоку "Наша Україна - Народна самооборона") проголосували 365 депутатів за мінімально необхідних 226.
Цей законопроект передбачає внесення змін до статті 6 закону "Про фінансові послуги і державне регулювання ринків фінансових послуг".
Зокрема, стаття 6 доповнюється нормою про те, що небанківським фінустановам забороняється в односторонньому порядку збільшувати розмір відсоткової ставки за кредитним договором, за винятком випадків, встановлених законом.
При цьому законопроект №3524-1 також передбачає, що заборона на підвищення ставок за кредитами поширюється і на кредитні договори, укладені до прийняття даного законодавчого акту.
На думку автора законопроекту, прийняття даного документа дозволить захистити інтереси громадян у відносинах із фінустановами і попередить зловживання кредиторів у сфері перегляду процентних ставок за кредитами.
Нагадаємо, що 12 грудня 2008 року Рада заборонила комерційним банкам в односторонньому порядку приймати рішення про збільшення відсоткових ставок за кредитами і про зниження ставок за депозитами.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас