ВР відмовилася включити до порядку денного законопроект про внесення змін до закону про вибори Президента — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВР відмовилася включити до порядку денного законопроект про внесення змін до закону про вибори Президента

Казна та Політика
344
Верховна Рада України відмовилася включити до порядку денного законопроект про внесення змін до закону про вибори Президента в частині недопущення спотворення волевиявлення виборців.
За включення даного законопроекту до порядку денного проголосували лише 205 народних депутатів з 432 зареєстрованих в сесійній залі.
Також ВР затвердила календарний план проведення шостої сесії парламенту VI скликання. За відповідне рішення проголосували 411 депутатів з 440 зареєстрованих в залі.
Прийнятою постановою №5481 передбачається почати пленарні засідання шостої сесії ВР VI скликання 2 лютого 2010 р., а закінчити її роботу 16 липня 2010 р.
За цей час передбачено для роботи в пленарному режимі - 13 тижнів, 5 тижнів - для роботи в комітетах і фракціях, 6 тижнів - для роботи народних депутатів з виборцями і проведення 13 годин питань до уряду в парламенті.
Відзначимо, що законопроект №5509 "Про внесення змін до закону України "Про вибори Президента України" (щодо недопущення спотворення волевиявлення виборців)" був внесений на розгляд парламенту народним депутатом від БЮТ Валерієм Писаренком. Законопроектом пропонується вдосконалити норми внесення змін до попереднього списку виборців; обмежити права дільничних виборчих комісій під час внесення змін до уточненого списку виборців; покласти на громадян, які звертаються в дільничні виборчі комісії з проханням проголосувати за місцем свого перебування, обов'язок одночасно з відповідною письмовою заявою подавати визначений законом документ, який підтверджує неможливість прибути в приміщення для голосування за станом здоров'я; встановити, що скарги, які надійшли до виборчих комісій в день голосування, розглядаються не пізніше, ніж наступного дня після дня голосування.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас