КС визнав конституційним створення урядом "Укрспецторгу" і ліквідацію Держдепартаменту надлишкового майна і земель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КС визнав конституційним створення урядом "Укрспецторгу" і ліквідацію Держдепартаменту надлишкового майна і земель

213
Конституційний суд (КС) визнав конституційним рішення уряду України про створення державного спеціалізованого підприємства "Укрспецторг" і допущення його до продажу військового майна на внутрішньому ринку, а також про ліквідацію Державного департаменту надлишкового майна і земель.
Подання про відповідність Основному закону постанови Кабінету міністрів від 11 лютого 2009 року "Деякі питання реалізації військового майна" надав в КС президент.
У рішенні Конституційного суду відзначено, що Державний департамент надлишкового майна і земель є урядовим органом державного управління у складі Міністерства оборони, і своєю постановою уряд не змінив загальної структури Збройних сил, а лише реорганізував діяльність Міноборони, припинивши діяльність цього департаменту. Таку реорганізацію Кабмін здійснив відповідно до Конституції.
Президент України просив визнати неконституційною постанову уряду в цілому, проте обґрунтував неконституційність лише пунктами 1, 2, 6, 7, що стосуються створення "Укрспецторгу" і його допущення до продажу військового майна на внутрішньому ринку. У зв'язку з цим КС припинив конституційне провадження у справі в частині перевірки відповідності Основному закону інших пунктів цієї постанови - 3, 4, 5, 8, 9 через невідповідність конституційного подання Конституції і закону про КС.
Рішення КС є обов'язковим на території України, остаточним і не може бути оскаржене.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас