Російським банкам можуть заборонити змінювати умови кредитних договорів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російським банкам можуть заборонити змінювати умови кредитних договорів

Валюта
191
Банкам можуть заборонити змінювати умови кредитних договорів з фізичними особами. Комітет Держдуми з фінансового ринку рекомендував парламентарям схвалити відповідні поправки до закону "Про банки і банківську діяльність" в другому і третьому читаннях. Очікується, що Дума займеться цим в найближчу п'ятницю. Прийняття цих поправок може стати великою помилкою, заявив в інтерв'ю Фінам FĢ Президент Асоціації російських банків Гарегін Тосунян.
"Це воістину серйозна помилка, тому що тоді звужується можливість кредитувань, бо ніхто не візьме на себе відповідальності на довгий термін визначати кредитну ставку, тим більше сьогодні, коли у нас кредитна ставка двозначна. Абсолютно очевидно, що вона може відчувати зміни вже хоч би тому, що сподіватимемося, що в подальшому ставка рефінансування і вартості ресурсів падатиме. І тоді виходить, що законодавець, бажаючи зробити добро, фактично зробив з точністю до навпаки. Тоді вже кредитна ставка не зможе змінюватися, у тому числі і у бік зниження, і банки будуть вимушені фактично стримувати себе з точки зору кредитування довгострокового. Вони прагнутимуть обмежувати себе лише в короткостроковому режимі."
Гарегін Тосунян також зазначив, що якщо раніше і були окремі зловживання в зміні відсоткових ставок, їх цілком можна було оскаржити в судовому порядку.
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас