Український фондовий ринок у п'ятницю трохи підріс на внутрішньому попиті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український фондовий ринок у п'ятницю трохи підріс на внутрішньому попиті

Фондовий ринок
134
Український ринок акцій завершив тиждень незначним зростанням: індекс "Української біржі" зріс на 0,16% - до 1631,42 пункту, індекс ПФТС - на 0,46 %, до 625,12 пункту.
Як повідомив стратег інвесткомпанії "Аструм Інвестмент Менеджмент" Костянтин Литвин, в п'ятницю внутріденна динаміка на європейських майданчиках була в цілому негативною після виходу квартальних результатів JP Morgan, що опустило українські індекси, які відкрилися зростанням більш ніж на 1%.
Разом з тим, за словами трейдера інвесткомпанії Phoenix Capital Ірини Барабанової, котирування українських акцій підтримав прихід на українські фондові майданчики декількох великих інвесторів, причому зростання спостерігалося по найбільш ліквідних паперах гірничо-металургійного і машинобудівного секторів.
Як відзначили експерти "Сократа", декілька великих локальних гравців продовжують агресивно формувати портфелі в очікуванні зростання після президентських виборів. "Для інвесторів найбільш популярними для вкладень залишаються ресурсні й машинобудівні активи, тоді як фінансовий сектор і енергетика виглядають менш затребуваними", - прокоментував він.
На "Українській біржі" в п'ятницю лідерами за обсягом торгів стали акції "Азовсталі" - укладено 180 операцій на 4,3 млн грн., Єнакіївського металургійного заводу - 149 операцій на 3,3 млн грн., "Мотор Січі" - 154 операції на 3,0 млн грн.
Із ліквідних паперів у лідерах зростання виявилися акції Азовсталі - на 2,01% і Єнакіївського метзаводу - на 2,80%.
Як відзначили в Phoenix Capital, на новинах про підписання контракту на постачання двигунів до Індії також підросли акції "Мотор-Січі" - на 0,84%
Всього на "Українській біржі" в п'ятницю укладено 1485 операцій на 29 млн грн.
На ПФТС цього дня лідерами за обсягом торгів стали папери Єнакіївського металургійного заводу (+2,87%) - укладено операцій на 2,6 млн грн., "Азовсталі" (+1,52%) - операцій на 2,5 млн грн., "Укрнафти" (+1,48%) - операцій на 1,9 млн грн.
Всього на ПФТС обсяг торгів акціями склав 16,4 млн грн.
Як повідомила Барабанова, до акцій українських компаній також спостерігався інтерес на світових майданчиках. На істотних обсягах операцій підросли акції агросектора - Kernel (+ 2,04%), Astarta (+1,15%). На невеликому обсязі торгів підскочили акції MCB Agricole - на рекордні 34,69%. Крім того, додали у вартості акції TMM Real Estate - на 6,82%. Як повідомила експерт, до акцій "Миронівського хлібопродукту" знову повертається інтерес покупців, проте до кінця дня котирування залишилися без змін по відношенню до попередньої торгівельної сесії.
"Падіння зафіксували акції лише нафтового сектора Cadogan Petroleum і Regal Petroleum - ціни на ці акції знизилися на падінні цін на нафту", - повідомила Барабанова.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас