Данилишин: Україна зацікавлена у розширенні двосторонньої співпраці з Республікою Бангладеш — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Данилишин: Україна зацікавлена у розширенні двосторонньої співпраці з Республікою Бангладеш

208
Міністр економіки України Богдан Данилишин провів зустріч з надзвичайним та повноважним послом Народної Республіки Бангладеш в Російській Федерації та Україні (за сумісництвом) Сейфулем Хоком. Про це повідомляє прес-служба Міністерства економіки України. Учасники заходу обговорили питання щодо активізації і розширення взаємовигідних відносин між двома країнами.
Б.Данилишин наголосив, що Україна прагне підтримувати різнопланове співробітництво з Республікою Бангладеш та висловив задоволення позитивною динамікою розвитку двосторонньої торгівлі між країнами у 2009 р. Так, за 11 місяців 2009 р. товарообіг, вперше за історію двосторонніх відносин між Україною та НРБ, досяг рекордно високих показників і склав 341,40 млн дол. Порівняно з відповідним періодом 2008 р. товарообіг збільшився на 282,5 млн дол. або у 5,8 рази. Збільшення товарообігу відбулося завдяки нарощенню експортних поставок, які склали 329,61 млн дол. та збільшилися, у порівнянні до 11 міс. 2008 р., на 280,69 млн дол. або у 6,7 рази. Головними товарними групами імпорту з Бангладеша були: текстиль та текстильні вироби - 6,24 млн дол. (52,9%); лікарські засоби - 2,13 млн. дол. (18,1%); тютюн - 2,09 млн дол. (17,7%) тощо.
На думку сторін, не менш важливими у розвитку двостороннього співробітництва є також сфера авіаперевезень та морського транспорту. Зокрема, поставки до Бангладеш танкерів, бурових, суховантажних, риболовецьких та пасажирських суден, рефрижераторів, суден технічного флоту тощо. Крім того, Україна, як літакобудівна країна готова запропонувати Бангладеш свої сучасні транспортні літаки модифікацій "Антонов".
Під час діалогу Сейфуль Хок наголосив на активізації співробітництва в інвестиційно-кредитній сфері. Станом на 1 жовтня 2009 р. Бангладеш інвестував в економіку України 191,2 тис. дол.
Співрозмовники наголосили на необхідності прискорення опрацювання міжурядової угоди про сприяння та взаємний захист інвестицій та двосторонню конвенцію про уникнення подвійного оподаткування.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас