СБ: "Негативні наслідки" і "гострий біль" від кризи відчуватимуться довго — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБ: "Негативні наслідки" і "гострий біль" від кризи відчуватимуться довго

432
Міжнародна економіка відчуватиме на собі "негативні наслідки" кризи ще довгі роки, заявив глава Світового банку (СБ) Роберт Зелік, слова якого наводить агентство Bloomberg.
Глава СБ підкреслив, що особливо "гострим болем" криза відгукнеться для бідних і слаборозвинених країн, де відкине за межу бідності понад 64 млн осіб.
"Вся світова економіка залишається одним великим знаком питання, - заявив Р.Зелік після зустрічі з міністром економічного розвитку ФРН Дірком Нібелем під час триденного візиту в країну. - Відновлення буде різним за інтенсивністю в різних частинах світу, і світу, ймовірно, доведеться жити з коливаннями, викликаними кризою, ще довго".
Напередодні головний економіст СБ Джастін Лінь заявив, що відновлення глобальної економіки може бути нестабільним, також не можна відкидати нової рецесії. Особливу стурбованість у нього викликає спад в промвиробництві з серпневого піку, ослаблення ефектів стимулювання, крихкість банківської системи.
Р.Зелік відзначив, що потреба світової економіки в коштах, позичених у СБ, залишається "дуже, дуже високою", а обсяг запозичень може досягти нового рекорду на рівні $40 млрд у фінансовому році, що закінчується 1 липня.
Глава СБ також відзначив необхідність збільшення власного капіталу банку на $7 млрд. Згідно з планом, що розробляється зараз, збільшення має статися у тому числі за рахунок більшої участі країн, що розвиваються, що, за словами Р.Зеліка, "зменшить навантаження на країни-донори".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас