НБУ має намір встановити граничну маржу для банків між курсом купівлі і продажу іноземних валют — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ має намір встановити граничну маржу для банків між курсом купівлі і продажу іноземних валют

Валюта
992
Національний банк України відповідно до доручення Президента України щодо вжиття заходів з метою забезпечення стабільності грошової одиниці України і банківської системи має встановити для суб'єктів ринку, що здійснюють валютно-обмінні операції з готівковою іноземною валютою, граничну маржу між курсом купівлі і продажу іноземних валют. Про це йдеться в повідомленні НБУ від 15 січня 2010 р. № 13-121/201.
НБУ відзначає, що результати аналізу статистичної звітності про встановлені банками курси купівлі і продажу іноземних валют за гривні для валютообмінних операцій свідчать про те, що останнім часом різниця між вказаними курсами становить від 2,0% до 5,5%. Така ситуація провокує виникнення негативних курсових очікувань з боку громадян, які ведуть до підривання довіри до банківської системи.
Також Національний банк України підкреслює, що "неодноразово звертав увагу керівників банків на необхідність узяття ними під особистий контроль питання визначення курсів купівлі і продажу іноземної валюти за гривні. Зі свого боку Національний банк України на щоденній основі доводить до відома банків інформацію про середній курс по операціях банків з готівковими доларами, який має використовуватися банками як орієнтир для здійснення котирувань вказаної іноземної валюти при проведенні валютообмінних операцій", - йдеться в повідомленні.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас