НБУ може обмежити маржу купівлі-продажу готівкової валюти в разі спекуляцій на ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ може обмежити маржу купівлі-продажу готівкової валюти в разі спекуляцій на ринку

Валюта
729
Національний банк України (НБУ) не відкидає можливості введення граничної маржі між курсом купівлі і продажу готівкової валюти в разі спекуляцій на ринку, повідомляє регулятор в телеграмі, розісланій комерційним банкам.
"Враховуючи, що до теперішнього часу банки проводили зважену політику на готівковому сегменті валютного ринку, НБУ таким правом не скористався (введенням граничної маржі між курсом купівлі і продажу готівкової валюти - ІФ). В той же час аналіз статистичної звітності про встановлені банками курси купівлі/продажу іноземних валют за гривні для проведення валютно-обмінних операцій свідчить про те, що останнім часом різниця між змінними курсами становить від 2,0% до 5,5%", - йдеться в телеграмі.
Як підкреслюється в ній, НБУ неодноразово звертав увагу керівників комерційних банків на необхідність узяти під особистий контроль питання встановлення курсу готівкової валюти.
"Сподіваємося, що надалі з боку банків проводитиметься більш зважена політика, яка б забезпечила досягнення курсової стабільності в країні, а не здобуття миттєвої вигоди від проведення операцій з іноземною валютою", - сказано в телеграмі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас