Найбільші торговельні мережі Німеччини звинувачуються у ціновій змові — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільші торговельні мережі Німеччини звинувачуються у ціновій змові

Казна та Політика
660
Федеральне відомство із картелів Німеччини провело обшук в офісах одинадцяти підприємств роздрібної торгівлі і чотирьох виробників марочної продукції у зв'язку з підозрами в нелегальній ціновій змові. Серед фірм, котрі потрапили під підозри, - мережі супермаркетів Edeka, Rewe і Metro.
Цим компаніям, зокрема, інкримінується нелегальна цінова змова на кондитерські вироби, каву і корм для домашніх тварин. Про це повідомляє агентство AP із посиланням на представника антимонопольного відомства.
За інформацією відомства з картелів, розслідування ведеться відносно цілої низки торговельних підприємств. Обшуки проводили 56 співробітників антимонопольного відомства і 62 співробітники поліції. Підозрюваними виявились 15 фірм по всій Німеччині, повідомляє агентство Reuters. Серед них виробники марочної продукції, що спеціалізуються на споживчих товарах, зокрема, підприємства, які торгують аптекарськими і господарськими товарами, а також товарами для тварин.
Антимонопольне відомство звинувачує виробників марочної продукції в тому, що вони уклали угоду з підприємствами збуту про утворення відпускних цін роздрібної торгівлі. Подібні угоди в Німеччині є незаконними і підпадають під штрафні санкції.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас