Volkswagen AG став найбільшим акціонером Suzuki Motor Corp — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Volkswagen AG став найбільшим акціонером Suzuki Motor Corp

Фондовий ринок
756
Концерн Volkswagen AG став сьогодні найбільшим акціонером японської автомобілебудівної корпорації Suzuki Motor Corp. в рамках угоди про обмін активами. Німецький гігант отримав 19,9 відсотків акцій компанії, оголосила її штаб-квартира в місті Хамамацу.
Як повідомляв ИТАР-ТАСС, цей пакет придбаний за 222,5 млрд єн /2,5 млрд дол/. Suzuki отримала право на половину цієї суми придбати акції німецької корпорації. Операцію передбачається остаточно завершити до лютого майбутнього року.
Як повідомляли раніше поінформовані джерела, йдеться не лише про перехресне володіння акціями, але і про широку співпрацю в збуті і розробках нових автомашин. Volkswagen зацікавлений у технологіях створення малолітражок, котрими володіє Suzuki , а також в його сильних позиціях в першу чергу в Індії, де ця компанія контролює приблизно половину ринку. Японська корпорація, зі свого боку, хотіла б отримати підтримку від німецьких партнерів в Китаї. Вона розраховує також на їх фінансову підтримку і на доступ до досягнень у сфері розробки "екологічних автомобілів" з електричними і гібридними двигунами.
Volkswagen продав в 2009 р близько 6,25 млн машин. За цим показником він стоїть на третьому місці в світі після Toyota і General Motors. Suzuki торік реалізувала 2,36 млн автомобілів. За перших 9 місяців разом з Volkswagen він випустив в цілому 6,49 млн машин - більше, ніж Toyota /5,64 млн/.
Suzuki, створений в 1920 р як виробник ткацьких верстатів, вважається сьогодні одним з провідних виробників малолітражок і мотоциклів. З 1981 р він знаходився в альянсі з американською General Motors, проте торік розірвав ці відносини. Союз Suzuki з Volkswagen стане ще одним прикладом злиття і об'єднань в автомобільному світі, що зазнає великих труднощів зі збутом на традиційних західних ринках. Минулого тижня, зокрема, стало відомо про переговори про фактичне підпорядкування японської Mitsubishi Motors Co. французькій групі PSA Peugeot Citroen. Вона може придбати до 50 відсотків акцій японської корпорації приблизно за 3,4 млрд дол.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас