Азіатські індекси зростають у п'ятницю слідом за акціями технологічних компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азіатські індекси зростають у п'ятницю слідом за акціями технологічних компаній

Фондовий ринок
80
Азіатські індекси зростають у п'ятницю, акції технологічних компаній дорожчають на позитивних прогнозах американської Intel, повідомляє агентство Bloomberg.
MSCI Asia Pacific Index піднявся в процесі торгів на 0,3%, японський Nikkei - на 0,8%, китайський Shanghai Composite - на 0,4%.
"Інвестори зберігають обережність, - відзначив глава відділу інвестиційної стратегії AMP Capital Investors в Сіднеї Шейн Олівер. - Більшість ринків продемонстрували сильний підйом з початку нового року. Хороші новини все ще надходять, але деякі дані викликають змішані почуття".
Виробник мікрочіпів Intel Corp за підсумками 4-го кварталу збільшив прибуток майже в 10 разів, перевершивши прогнози Уолл-стріт. Чистий прибуток Intel склав за 3 місяці $2,28 млрд, тобто 40 центів на акцію, проти $234 млн, 4 центів, рік тому. Виручка досягла $10,57 млрд в порівнянні з $8,23 млрд, збільшившись на 28%.
Один з найважливіших показників - рентабельність (gross profit margin), досяг в кінці минулого року рекордного за всю історію діяльності Intel рівня - 65%.
В поточному кварталі Intel очікує зафіксувати виручку в $9,7 млрд плюс-мінус $400 млн при рентабельності 61%. Аналітики ж в середньому розраховували лише на $9,35 млрд.
В той же час економічні статдані з США не порадували інвесторів: зростання числа заявок на допомогу з безробіття в США минулого тижня перевищило прогноз, а роздрібні продажі в США в грудні несподівано знизилися на 0,3%, тоді як аналітики прогнозували підвищення на 0,5%.
Курс акцій південнокорейського чіпмейкера Hyunix Semiconductor Inc. піднявся на 2,4% завдяки оптимістичному прогнозу Intel. Папери найбільшого виробника комп'ютерної пам'яті в Японії Elpida Memory Inc. подорожчали на 0,7%, тайваньської Acer Inc, що займає друге місце в світі по продажах комп'ютерів, - на 1%.
Другий за величиною ринкової капіталізації виробник сталі в Японії JFE Holdings понизив ціну паперів на 3,5% через побоювання, що йому доведеться більше платити за залізняк. Rio Tinto Group, один з провідних постачальників сировини на світовому ринку, заявила в четвер, що продажі залізняку збільшилися до рекордного рівня.
Ринкова вартість австралійської нафтової компанії Santos впала на 1,4%, бо ціни на нафту знижуються п'яту сесію поспіль. З початку тижня вартість нафти WTI з постачанням в лютому впала на 4,5%.
Котирування цінних паперів суднобудівельної компанії Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co. злетіли на 14% після того, як гендиректор металургійного концерну Posco Чон Джун Янг оголосив про бажання придбати цю верф.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас