ІСД відмовився від лікування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ІСД відмовився від лікування

Казна та Політика
1374
Міжнародний благодійний фонд "Україна 3000" і благодійний фонд "Дитяча лікарня майбутнього" вчора звернулися до покупців корпоративних прав корпорації "Індустріальний союз Донбасу" (ІСД), повідомивши їм про обіцянку ІСД профінансувати проект "Дитяча лікарня майбутнього" в обсязі $15 млн. В ІСД вважають, що дане зобов'язання не стосується корпорації, оскільки фінансування лікарні було особистим бажанням колишніх акціонерів, які продали свої права в кінці минулого року.
Вчора керівники Міжнародного благодійного фонду "Україна 3000" і благодійного фонду "Дитяча лікарня майбутнього" попередили потенційних покупців корпоративних прав ІСД про додаткові фінансові зобов'язання корпорації. Нагадаємо, в результаті операції, укладеної 31 грудня минулого року, 50%+2 акції ІСД перейшли під контроль групи інвесторів з Росії. Власниками 49,99% акцій залишилися акціонери, що діяли, - Сергій Тарута та Олег Мкртчян.
Однак, за інформацією керівників благодійних фондів, в процесі укладання угоди інвесторами ІСД не були враховані зобов'язання корпорації перед "Дитячою лікарнею майбутнього" у розмірі $15 млн. Як відомо, "Україна 3000", головою наглядової ради якої є дружина президента Катерина Ющенко, представила громадськості проект "Дитяча лікарня майбутнього" ще в 2006 році.
Лікарня на 250 ліжок задумана як сучасна дитяча установа європейського рівня, в якій працюватимуть кращі фахівці медичної галузі і використовуватимуться новітні технології. Її будівництво оцінювалося в 600 млн грн. У 2007-2008 роках фонд вів підготовку до будівництва, підписавши декілька угод про співпрацю із закордонними компаніями. У 2009 році Київрада виділила під лікарню земельну ділянку в Голосіївському районі Києва, недалеко від лікарні "Феофанія", після чого компанія "Альтис-холдинг" почала підготовчі роботи. Завершити будівництво планується в 2012 році.
В заяві фондів, опублікованій на сайті президента, стверджується, що про свою готовність фінансувати будівництво лікарні ІСД публічно оголосив в грудні 2006 року: "Ці зобов'язання в липні 2008 року були підтверджені листом за підписом голови ради директорів корпорації Сергія Тарути". А фінансовий директор фонду "Україна 3000", член правління благодійного фонду "Дитяча лікарня майбутнього" Ростислав Замлінський вчора сказав: "$15 млн - дуже велика сума, яка нам необхідна, але цей внесок добровільний. Якщо в ІСД визнають, що у них немає можливості його заплатити, ми поставимось до цього з розумінням".
На сьогоднішній день на будівництво лікарні надійшло 131,5 млн грн. з 262 млн грн., задекларованих всіма благодійниками проекту. За словами пана Замлінського, кошториси будівництва знаходяться на узгодженні на державному підприємстві "Держбудекспертиза", яке винесе висновок до 1 березня.
Між тим в ІСД не мають наміру виконувати фінансові зобов'язання перед фондами. У корпорації вважають, що вони не стосуються нових покупців акцій ІСД. "Це була воля не корпорації, а її колишніх акціонерів", - пояснив вчора віце-президент "Індустріальної групи", що управляє активами ІСД, Олександр Пилипенко.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас