Індекси у США зросли в четвер в очікування звітності Intel, ф'ючерси дешевшають у п'ятницю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси у США зросли в четвер в очікування звітності Intel, ф'ючерси дешевшають у п'ятницю

Фондовий ринок
110
Американські фондові індекси зросли в четвер в очікуванні звітності Intel, повідомило агентство Bloomberg. Ф'ючерси на індекси США дешевшають в п'ятницю, зниження їх котирувань становить 0,1-0,3%.
Підіндекс S&P, в розрахунок якого входять акції технологічних компаній, збільшився за підсумками торгів на 0,7%. Акції Intel подорожчали на 2,5%, компанія опублікувала звітність вже після закриття ринку.
Найбільший світовий виробник напівпровідників збільшив прибуток в четвертому кварталі минулого року майже в 10 разів, що виявилося кращим за прогнози ринку. Чистий прибуток Intel склав $2,28 млрд, або 40 центів на акцію, проти $234 млн, або 4 центів, роком раніше.
Один з найважливіших показників - рентабельність (gross profit margin), досяг в кінці минулого року рекордного за всю історію діяльності Intel рівня - 65%.
Аналітики в середньому прогнозували прибуток в 30 центів на акцію при виручці в $10,17 млрд.
Позитивним виявився і прогноз компанії. Intel чекає в поточному кварталі виручку на рівні $9,7 млрд плюс-мінус $400 млн при рентабельності 61%. Аналітики ж в середньому розраховували лише на $9,35 млрд.
"Ми бачимо оптимізм відносно корпоративних прибутків, - зазначає керівник Pioneer Investment Management в Бостоні Джон Кері. - Економіка знаходиться в поворотній точці, й інвестори чекають істотних сигналів поліпшення ситуації в економіці. Технологічний сектор є одним з найпривабливіших в даний час, оскільки він повинен значно виграти від збільшення бізнес-інвестицій".
Вартість акцій Microsoft, найбільшого світового виробника програмного забезпечення, піднялася в четвер на 2%. Папери Oracle подорожчали на 2,4% на прогнозах аналітика Morgan Stanley Адама Холта про те, що акції компанії є дуже дешевими і значно подорожчають в найближчих 60 днів.
Підтримку фондовому ринку США в четвер також надали дані про запаси товарів на складах в США в листопаді.
Запаси товарів на складах американських компаній зросли в листопаді на 0,4% в порівнянні з попереднім місяцем, тоді як аналітики чекали збільшення цього показника на 0,3%.
Продажі товарів із складів в листопаді підскочили на 2%, що стало максимальним підвищенням за два роки. Таким чином, зростання запасів говорить про те, що компанії прагнуть привести обсяги продукції у відповідність з темпами попиту.
Ця статистика компенсувала інші статдані з економіки США, що стримали підйом фондового ринку.
Роздрібні продажі в США в грудні несподівано знизилися на 0,3%, тоді як аналітики прогнозували підвищення на 0,5%. Роздрібні продажі без врахування автомобілів минулого місяця скоротилися на 0,2%, експерти чекали підвищення на 0,3%.
Кількість американців, які вперше звернулися за виплатами з безробіття, минулого тижня збільшилося на 11 тис. - до 444 тис., аналітики прогнозували збільшення кількості звернень на 3 тис.
Індекс Dow Jones Industrial Average виріс до закриття ринку в четвер на 29,78 пункти (0,28%) - до 10710,55.
Standard & Poor's 500 піднявся на 2,78 пункти (0,24%), склавши 1148,46.
Значення індексу Nasdaq Composite збільшилось на 8,84 пункти (0,38%) - до 2316,74.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас