Moody's: Галузеві сектори країн СНД, Центральної та Східної Європи будуть поступово виходити із кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's: Галузеві сектори країн СНД, Центральної та Східної Європи будуть поступово виходити із кризи

Казна та Політика
294
Галузеві сектори на ринках регіону EMEA, що розвиваються, до яких відносяться країни Близького Сходу, СНД, а також Центральної і Східної Європи, поступово долатимуть кризу, проте з відставанням від інших ринків.
Про це йдеться в звіті агентства Moody's Investors Service - "Прогноз розвитку нефінансових корпорацій регіону EMEA в 2010 р.".
Кредитоспроможність емітентів нефінансового сектора EMEA повинна стабілізуватися протягом 2010 р. у міру поступового зміцнення тенденції до економічного відродження. Проте, вказує Moody's, підтримка ліквідності на необхідному рівні залишиться для компаній цього регіону складним завданням.
В звіті агентства Moody's повідомляється, що в першому півріччі 2010 р. кількість знижень рейтингів перевищуватиме кількість підвищень, проте поступова кількість знижень рейтингів має зменшитись. "Таким чином, паритет між кількістю знижень і підвищень рейтингів, ймовірно, буде досягнутий в другій половині 2010 р. за відсутності непередбачених змін ситуації", - зазначив старший віце-президент групи корпоративного фінансування агентства Moody's Жан-Мішель Карайон.
Головними чинниками, які визначатимуть динаміку відродження всіх секторів, стануть форма і час припинення урядами програм стимулювання економічного зростання, а також очікувані ризики, пов'язані із суверенною кредитоспроможністю.
В аналізі сегменту емітентів з рейтингами спекулятивного рівня агентство Moody's прогнозує, що рівень дефолтів в Європі до кінця 2010 р. впаде нижче 4%. "Агентство Moody's чекає, що, не дивлячись на можливу стабілізацію галузевих прогнозів, негативні рейтингові дії будуть і далі робитися відносно низки емітентів з рейтингами нижчими від інвестиційних, якщо поточний низький рівень їх грошових потоків не підвищиться в 2010 р.", - підкреслив віце-президент - старший кредитний фахівець агентства Четан Моді.
Агентство Moody's присвоїло "стабільний" рейтинговий прогноз п'яти секторам регіону EMEA - автовиробництву, телекомунікаціям, електроенергетиці, нафтогазовому і медіа. "Негативний" прогноз присвоєно роздробу, виробництву будматеріалів, сталеливарному, нафтохімічному і фармацевтичному секторам.
Нагадаємо, раніше міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service спрогнозувало "мляве" відновлення світової економіки в 2010 р. За їхніми прогнозами, в поточному році очікується не різкий підйом світової економіки, а, швидше, повернення до її трендового зростання зі стійким безробіттям і бюджетними дефіцитами.
Агентство Moody's присвоює рейтинги і публікує незалежні висновки про кредитоспроможність емітентів і кредитну якість цінних паперів, котрі ними випускаються. Moody's присвоює рейтинги борговим зобов'язанням банків, корпорацій, страхових компаній, фондів довірчого управління, регіональних і місцевих адміністрацій, держав, міжнародних утворень. Moody's також присвоює рейтинги структурованого фінансування.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас