Український ринок акцій зріс в четвер на акціях металургійного сектора — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український ринок акцій зріс в четвер на акціях металургійного сектора

Фондовий ринок
153
Українські фондові індекси в четвер продовжили позитивну динаміку, в основному, на зростанні акцій компаній металургійного сектора: за підсумками торгівельної сесії індекс "Української біржі" зріс на 2,39% - до 1628,87 пункту, індекс ПФТС - на 1,68%, до 622,25 пункту.
"Металургійний сектор став каталізатором зростання вітчизняного ринку в цілому. Коментарі Rio Tinto про високий рівень попиту на метали з боку Китаю викликали зростання цін на метали, а також на акції українського металургійного сектора", - прокоментував агентству "Інтерфакс-Україна" ситуацію на ринку стратег інвесткомпанії Astrum Investment Management Костянтин Литвин.
Крім того, як відзначив агентству аналітик Phoenix Capital Олександр Макаров, позитивний фон для зростання українського ринку забезпечила позитивна динаміка світових фондових майданчиків у середу і відкриття російського ринку в четвер упевненим зростанням, внаслідок чого українські індекси за перші дві-три години торгів зросли на 1,5-2%.
"Потім ринок стабілізувався і тримався протягом торгівельної сесії на досягнутому рівні, причому серед ліквідних паперів найбільш активний попит був в акціях компаній сектора металургії та машинобудування", - сказав Макаров.
За його словами, після ралі акцій Алчевського меткомбінату в попередні дні в четвер в лідерах зростання виявилися малоліквідні активи корпорації "Індустріальний союз Донбасу".
Аналітик інвестгрупи "ТАСК" Вадим Ємець у свою чергу відзначив, що українські фондові індекси майже не відреагували на блок макроекономічної статистики із США, торгівельної сесії, що вийшла в другій половині.
На "Українській біржі" в четвер в цілому лідерами як за обсягом торгів, так і за рівнем зростання котирувань стали акції підприємств гірничо-металургійного сектора: папери "Азовсталі" зросли на 6,7%, Єнакіївського меткомбінату - на 5,4%. Акції Алчевського меткомбінату після новорічного ралі зросли скромніше - на 2,1%. Найбільше зростання на єдиній операції показали акції Центрального ГЗК - на 22,8%.
Також значно подорожчали акції Стахановського вагонобудівного заводу - на 6,4%, Сумського НВО ім. Фрунзе - на 6,98% і Крюковського вагонобудівного заводу - на 6,04%.
Лідерами за обсягом торгів стали акції Єнакіївського металургійного заводу - укладено 228 операцій на 5,6 млн грн., "Азовсталі" - 237 операцій на 5,1 млн грн., Алчевського металургійного комбінату - 190 операцій на 4,7 млн грн.
Всього на "Українській біржі" укладено 2,248 тис. операцій на 48,6 млн грн.
На ПФТС лідерами за обсягом торгів стали акції "Азовсталі" (+7,05%) - укладені операції на 1,9 млн грн., "Центренерго" (+1,58%) - операції на 1,4 млн грн., "Мотор Січі" (+0,53%) - операції на 1,3 млн грн.
Всього на ПФТС укладені операції з акціями на суму 11,6 млн грн..
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас