Рахункова палата заявляє про порушення Міністерства ЖКГ на 116,5 млн. гривень з держпрограми ліквідації наслідків підтоплень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рахункова палата заявляє про порушення Міністерства ЖКГ на 116,5 млн. гривень з держпрограми ліквідації наслідків підтоплень

Казна та Політика
139
Рахункова палата заявляє про використання Міністерством житлово-комунального господарства з порушеннями 116,5 млн. гривень в рамках державної програми "Ліквідація наслідків підтоплення територій в містах і селищах України".
Про це йдеться в повідомленні Рахункової палати.
"116,5 млн. гривень коштів указаної програми, або майже 99%, Мінжитлокомунгоспом і структурними підрозділами з питань житлово-комунального господарства облдержадміністрацій використано з порушенням вимог законодавства", - сказано в повідомленні.
Аудитори Рахункової палати встановили, що МінЖКГ також неефективно використовувало кошти на наукове забезпечення програми, а конкретні результати по таких роботах не отримані.
Крім того, майже 70% бюджетного фінансування в рамках реалізації програми Мінфіну виділяв в 4 кварталі 2009, що робило неможливим виконання необхідного обсягу робіт і повне освоєння коштів.
В держбюджеті-2009, а також проекті держбюджету на 2010 рік, за даними Рахункової палати, уряд не передбачив виділення коштів для реалізації програми ліквідації наслідків підтоплення територій, хоча недобудованим залишається 81 об'єкт гідрозахисту, що зводиться в рамках програми.
"(В зв'язку з цим) 75,1 млн. гривень, витрачені раніше, буквально "пішли за водою", - йдеться в повідомленні.
Рахункова палата відзначає, що за останні 25 років загальна площа підтоплених міст і селищ в Україні збільшилася удвічі до понад 200 тис. га.
Щорічні збитки від підтоплення в масштабах держави складають 2,4 млрд. гривень.
Як повідомляло агентство, Рахункова палата є підпорядкованим Верховній Раді інститутом фінансово-економічного контролю за використанням коштів держбюджету.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас