ВАСУ дозволив виборцям голосувати вдома без надання відповідних документів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВАСУ дозволив виборцям голосувати вдома без надання відповідних документів

Казна та Політика
316
Вищий адміністративний суд України (ВАСУ) підтвердив 13 січня ц.р. правомірність рішення Центральної виборчої комісії (ЦВК) України, згідно з яким виборцям дозволяється голосувати вдома без надання документів про неможливість пересуватися.
Про це на брифінгу у Верховній Раді повідомила народний депутат від Партії регіонів Олена Лукаш, передає кореспондент РБК-Україна.
За її словами, у своєму рішенні ВАСУ відзначив, що ЦВК діяла правомірно і дана постанова відповідає нормам законів.
"Таким чином, всі судові інстанції нашої країни підтвердили законність дій членів ЦВК і їх рішень", - сказала Лукаш.
Нагадаємо, 11 січня ц.р. кандидат в Президенти України Ю.Тимошенко оскаржила у Вищому адміністративному суді рішення Київського апеляційного адміністративного суду, який залишив у силі рішення Центральної виборчої комісії, що дозволяє виборцям голосувати вдома без надання документів про неможливість пересуватися.
Між тим, народний депутат від БЮТ Валерій Писаренко 11 січня ц.р. вніс до Верховної Ради України законопроект №5509 "Про внесення змін до закону України "Про вибори Президента України" (щодо недопущення спотворення волевиявлення виборців). Їм пропонується удосконалити норми внесення змін до попереднього списку виборців; обмежити права дільничних виборчих комісій під час внесення змін до уточненого списку виборців; покласти на громадян, які звертаються в дільничні виборчі комісії з проханням проголосувати за місцем свого перебування, зобов'язання одночасно з відповідною письмовою заявою подавати визначений законом документ, який підтверджує неможливість прибути в приміщення для голосування за станом здоров'я; встановити, що скарги, які надійшли у виборчі комісії в день голосування, розглядаються не пізніше, ніж наступного дня після дня голосування.
БЮТ вимагає розгляду даного законопроекту у вівторок, 19 січня на черговому засіданні ВР.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас