Світові продажі ПК зросли на 15% в IV кварталі 2009р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світові продажі ПК зросли на 15% в IV кварталі 2009р.

109
Продажі персональних комп'ютерів по всьому світу зросли в четвертому кварталі 2009 року на 15% - до максимального рівня більш ніж за рік, пише The Wall Street Journal із посиланням на дані дослідницької фірми IDC.
Експерти впевнені в тому, що важливу роль в цьому зіграли споживачі США, які скуповували недорогі ноутбуки під час передсвяткового сезону.
Поставки комп'ютерів у США в жовтні-грудні минулого року підскочили на 24%, перш за все за рахунок сегменту дешевих ноутбуків і стаціонарних комп'ютерів.
"Ринок США просто вибухнув", - прокоментував зростання продажів аналітик IDC Девід Дауд. Він також відзначив значне зростання продажів комп'ютерів у країнах Азії та Латинської Америки.
Зростання продажів найбільшого світового виробника комп'ютерів Hewlett-Packard Co., частка якого на світовому ринку складає 20,7%, в минулому кварталі було кращим від середнього по ринку у всіх регіонах, окрім Європи, Близького Сходу і Африки, за даними IDC.
Другий за величиною виробник ПК - тайваньська Acer Inc. (частка ринку 13,4%) - відзначив значне зростання продажів міні-ноутбуків - категорії комп'ютерних пристроїв, що бурхливо розвиваються, які за розміром більші, ніж смартфони, але менші, ніж нетбуки.
Третя компанія сектора Dell Inc. зафіксувала загальне поліпшення продажів вперше після чотирьох кварталів зниження. Проте, її частка на світовому комп'ютерному ринку скоротилася в минулому кварталі до 12,5% в порівнянні з 13,6% в жовтні-грудні 2008 року.
Четверте і п'яте місця в рейтингу найбільших світових виробників комп'ютерів посіли відповідно китайська Lenovo Group Ltd. (9,2%) і японська Toshiba Corp. (5,6%).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас