Комунальні тарифи мають бути однаковими по всій Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Комунальні тарифи мають бути однаковими по всій Україні

Казна та Політика
706
Система житлово-комунальних тарифів вимагає докорінного реформування, вважає заступник голови Комітету Верховної Ради з питань будівництва, містобудування, ЖКГ і регіональної політики Валерій Баранов (Блок Литвина).
"Зараз житлово-комунальні послуги стали фактично узаконеною системою грабежу людей олігархами і корумпованими чиновниками", - таку думку Баранов висловив журналістам у середу.
На думку заступника голови профільного комітету, система формування комунальних тарифів відкриває величезні можливості для зловживань. "Ці тарифи насправді ніким не контролюються. Про економічну обґрунтованість взагалі не йде мова. Не кажучи вже про соціальну справедливість", - сказав він.
За словами Баранова, справді ефективне вирішення проблеми комунальних тарифів мусить мати комплексний характер. Народний депутат відзначив, що на всеукраїнському рівні тарифи на житлово-комунальні послуги має жорстко контролювати держава, "не допускаючи перевищення обґрунтованих і справедливих показників і забезпечуючи дію компенсаційних механізмів для малозабезпечених громадян".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас