Український ринок акцій закрився в середу зростанням на поліпшенні зовнішньої кон'юнктури — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український ринок акцій закрився в середу зростанням на поліпшенні зовнішньої кон'юнктури

Фондовий ринок
111
Український ринок акцій, почавши день з корекції індексів на провідних вітчизняних майданчиках, до кінця торгівельної сесії відіграв падіння, відреагувавши на поліпшення зовнішньої кон'юнктури: індекс "Української біржі" зріс на 0,86% - до 1590,86 пункту, індекс ПФТС - на 0,11%, до 611,94 пункту.
Як повідомив керуючий директор по міжнародних продажах і нових ринках ІГ "Сократ" Костянтин Лісничий, ринок відкрився гепом вниз майже на 2%, оскільки інвестори намагалися зафіксувати прибуток після виходу негативної корпоративної статистики в США. Проте до середини дня, завдяки внутріденній позитивній динаміці на європейських і російських майданчиках, ралі відновилося і практично всі акції, що торгуються, закрилися в незначному "плюсі".
Як відзначив аналітик інвестгрупи "ТАСК" Вадим Ємець, підтримку ринкам в середу надала публікація індексу довіри до світової економіки Bloomberg Professional Global Confidence, значення якого в поточному місяці досягло максимальної позначки з моменту початку розрахунків два роки тому - 66,6 пункту в порівнянні з 58,9 пункту в грудні.
При цьому на глобальні майданчики продовжує чинити тиск прийняте у вівторок рішення уряду Китаю про посилення монетарної політики, а також повідомлення Societe Generale в середу про прибуток в четвертому кварталі, який не виправдає прогнозів аналітиків. Крім того, збільшення Китаєм процентних ставок спровокувало розпродажі на сировинних ринках і, як наслідок, зниження вартості нафти також чинило тиск на світові фондові індекси.
В той же час інвестиційний консультант Dragon Capital Олег Дрижак відзначив, що "бикам" на руку зіграли дані щодо промислового виробництва у Великобританії і заяви про підвищення індексів довіри інвесторів до економіки. У результаті європейська торгівельна сесія вийшла в "зелену зону", на відміну від азіатських ринків, які закрилися в "червоній зоні".
На думку Дрижака, в четвер вірогідна висока волатильність торгів, під час яких індекси реагуватимуть на всілякі різноспрямовані новини. "Після святкового затишшя акції дуже чутливо сприймають будь-яку інформацію стосовно виходу світової економіки з кризи, і будь-яка новина здатна досить швидко розгорнути динаміку ринку у зворотний бік", - вважає експерт.
В свою чергу, керівник відділу торгівлі цінними паперами ІК "Трійка Діалог Україна" Володимир Грищенко повідомив, що локомотивом зростання вітчизняного ринку продовжують залишатися металургійний сектор, коксохімічні та вугільні компанії, що, на думку експерта, певною мірою пов'язано з підвищенням прогнозів на ціну залізорудної сировини на світовому ринку.
Грищенко прогнозує, що зростаючий тренд на українському фондовому ринку в четвер, швидше за все, збережеться.
На "Українській біржі" в середу лідерами за обсягом торгів стали акції Алчевського металургійного комбінату - укладено 223 операції на 5,7 млн грн., банка "Форум" - 158 операцій на 5,2 млн грн., Єнакіївського металургійного заводу - 117 операцій на 3,9 млн грн. Лідерами зростання серед ліквідних паперів стали акції "Дніпроенерго" - на 12,86%, Стахановського вагонобудівного заводу - на 9,28%, банка "Форум" - на 7,03%.
На "Українській біржі" в середу укладено 1690 операцій на 35,8 млн грн.
На ПФТС лідерами за обсягом торгів стали акції Єнакіївського металургійного заводу - укладені операції на 3,6 млн грн., "Азовсталі" - на 2,7 млн грн., "Укрнафти" - на 1,9 млн грн.
На ПФТС обсяг торгів акціями в середу склав 17,2 млн грн.
Як повідомила трейдер інвестиційної компанії Phoenix Capital Ірина Барабанова, динаміка акцій українських компаній, які торгуються на іноземних біржах, в середу була змішаною. За її даними, акції Ferrexpo опустилися на 3,4%, Regal Petroleum підріс на 0,25%, Kernel і Astarta зросли на 0,97% і 0,88% відповідно.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас