Нафта дешевшає в середу третій день поспіль на тлі дій КНР та зростання запасів у США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дешевшає в середу третій день поспіль на тлі дій КНР та зростання запасів у США

Енергетика
239
Нафта дешевшає в середу третій день поспіль на тлі підвищення китайським ЦБ норми обов'язкових банківських резервів із депозитів, а також даних Американського інституту нафти (API) про збільшення запасів палива в США, повідомило агентство Bloomberg.
Ціна лютневих ф'ючерсних контрактів на нафту марки WTI на електронних торгах нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) склала $80,09 за барель, на $0,7 (0,87%) нижче за рівень 12 січня.
У вівторок ціна впала на $1,73 - до $80,79 за барель, її зниження стало максимальним за п'ять тижнів.
"Китайський уряд подав сигнал, що спробує нейтралізувати свою стимулюючу кредитно-грошову політику, - зазначає аналітик DBS Vickers в Гонконзі Гідеон Ло. - Це може вплинути певним чином на нафтовий ринок, проте, в основному, торкнеться інвестиційного попиту".
На думку експерта, реальний попит на нафту відновлюється.
Згідно з даними API, запаси нафти в США за минулий тиждень збільшилися на 1,2 млн барелів - до 330,1 млн барелів.
Офіційні дані із запасів у США будуть опубліковані в середу. За прогнозами експертів, зростання запасів за тиждень склало 1,5 млн барелів.
Вартість ф'ючерсу на нафту Brent на лютий на лондонській біржі ICE Futures знизилась за підсумками торгів у вівторок на $1,67 (2,11%) - до $79,3 за барель. В середу контракт подешевшав ще на $0,51 (0,64%) - до $78,79 за барель.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас