Фондові індекси в Азії знижуються вперше за 4 сесії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондові індекси в Азії знижуються вперше за 4 сесії

Фондовий ринок
99
Фондові індекси Азії в середу знижуються вперше за 4 сесії через падіння цін на нафту і мідь і підвищення норми резервування Народного банку Китаю, повідомляє агентство Bloomberg.
Зведений фондовий індекс АТР MSCI Asia Pacific опустився на 1,1% з відкриття торгів - до 125,17 пункту.
Китайський Shanghai Composite впав на 2,8%, гонконзький Hang Seng - на 2,2%, що є найрізкішим зниженням за 7 тижнів. Японський індекс Nikkei 225 втратив 0,8%.
Вартість страхування боргових зобов'язань від дефолту в Азії зросла, валюти регіону дешевшають по відношенню до долара.
Новини про заходи китайського ЦБ "зачепили все, пов'язане з Китаєм", відзначив топ-менеджер Investors Mutual Джейсон Те.
Китайський банк Industrial Bank Co. скоротив капіталізацію на 6,7% на торгах в Шанхаї після того, як у вівторок увечері ЦБ Китаю несподівано збільшив норму обов'язкових банківських резервів по депозитах на 50 базисних пунктів. Акції Bank of Beijing втратили в ціні 7,5%, Bank of China - 3,1%.
Котирування цінних паперів авіаперевізника Japan Airlines впали на рекордні 81% на побоюваннях, що компанія подасть заяву про банкротство.
Курс акцій найбільшого гірничодобувного концерну світу ВНР Billiton Ltd. знизився на 0,9% на тлі падіння сировинних цін. Вартість паперів найбільшого сировинного трейдера Японії Mitsubishi Corp. зменшилася на 2,9%.
Нафта з постачанням в лютому подешевшала на 2,1% - до $80,79 за барель на торгах в Нью-Йорку у вівторок, індекс 6 кольорових металів у Лондоні впав на 1,9%; в середу зниження цін продовжилося.
Ціна акцій провідної золотодобувної компанії Австралії Newcrest Mining Ltd. опустилася на 1,2%, оскільки лютневий ф'ючерс на золото знизився на 1,9%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас