Кількість вакансій в Україні нестримно зменшується — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кількість вакансій в Україні нестримно зменшується

Казна та Політика
1794
2009 рік, гаслом якого для багатьох компаній було економія і оптимізація, показав рівномірний приплив вакансій на ринок праці "білих комірців".
Сплеск найму персоналу був відзначений лише навесні.
Динаміка нових вакансій
Найбільше зростання пропозицій зафіксоване у напрямі "Продажі" (+22% у березні відносно лютого, що майже в два рази більше, ніж в середньому в цей період).
У порівнянні з періодами минулого року, на ринок праці в 2009-му надійшло в 2,5 рази менше вакансій від компаній-роботодавців. Безумовним лідером серед всіх професійних галузей за обсягом пропозицій стала сфера "Продажі", з кожною п'ятою вакансією на ринку. Декілька років поспіль до 2009 року першість за обсягом пропозицій займала галузь "ІТ/Інтернет/Телеком". Але потреби компаній інакше розставили акценти на ринку праці.
Найбільш рівномірною і мало схильною до сезонності в 2009 році була потреба компаній в управлінцях і фахівцях банківської та інвестиційної сфери.
Динаміка нових резюме
При зменшенні числа вакансій в 2,5 разу в 2009 році в порівнянні з 2008-м, обсяг резюме, що надходять, збільшився в середньому на 62%.
"Запас" між попитом і пропозицією почав зростати в кінці літа 2008 року, коли кількість вакансій на ринку праці "білих комірців" дорівнювала кількості пропозицій від самих кандидатів. Впродовж всього 2009 року співвідношення попиту і пропозиції (конкурс на вакансії) було стабільно вищим, ніж в попередні декілька років. І тенденція поки зберігається.
Динаміка щодо нових резюме більше не досягала пікових показників, відзначених в кінці 2008 року, у зв'язку з масовими скороченнями і звільненнями в компаніях. Це говорить про те, що компанії в цілому більше не вдавалися до радикальних дій у питанні оптимізації чисельності співробітників. Більшість же вакансій (близько 65%) були пов'язані із заміщеннями співробітників, до 15% склали вакансії так званого зовнішнього кадрового резерву, а 20% - нові позиції.
Відгуки на вакансії
Кількість відгуків кандидатів на вакансії, що відкриваються, в 2009 році збільшилася в порівнянні з першим півріччям 2008 року майже в 4 рази і в цілому зберігалася на одному рівні впродовж всього року.
Найактивніше кандидати цікавилися вакансіями в напрямах "Бухгалтерія/Фінанси", "Маркетинг/Реклама/PR", "Юристи", "Закупівлі" і "Адміністративний персонал". Найменш активно - "Медицина/Фармацевтика", "ІТ/Інтернет/Телеком", "Страхування" і "Виробництво".
Високі показники відгуків на вакансії в 2009 році розчарували багатьох українських кандидатів. Та варто відзначити, що в Росії показник відгуків на вакансії традиційно в середньому в три рази вищий, ніж в Україні.
Пропоновані зарплати
Це питання - одне з найскладніших для зовнішнього аналізу. У 2009 році кількість компаній, які повідомляють хоча б про "вилку" пропонованої заробітної плати у відкритих джерелах, зменшилася. Так, восени 2008 року близько 30% вакансій містили інформацію про зарплату, восени 2009 року - вже менше 20%. Серед причин такої закритості українські компанії відзначають конкурентну політику, бажання залучити відгуки різного рівня кандидатів і "сірі" виплати співробітникам.
В 2009 році навіть ті нечисленні вакансії, в яких вказувався рівень заробітної плати, відображали її переважно в гривні (70% в порівнянні з 25% в 2008 році).
Порівняння рівня очікуваних і пропонованих заробітних плат показує, що в середньому кандидати очікують на 20% більше, ніж їм пропонують роботодавці. І навіть в 2009 році більше половини з них вказує очікувану зарплату в доларах.
В середньому з найбільш популярних позицій рівень пропонованої заробітної плати кандидатам в гривні підвищився на 10-15% з початку року.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас