Єдиної динаміки на фондових ринках в Азії у вівторок не склалося — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єдиної динаміки на фондових ринках в Азії у вівторок не склалося

Фондовий ринок
89
Фондові індекси Азіатсько-Тихоокеанського регіону демонструють у вівторок різноспрямовані рухи, повідомило агентство Bloomberg.
Акції банків і добувних компаній дешевшають після того, як фінансові результати Alcoa Inc. виявилися гіршими від очікувань, і центральний банк Китаю прийняв заходи для обмеження обсягу кредитування в країні. Папери виробників споживчих і високотехнологічних товарів зростають в ціні.
Зведений фондовий індекс АТР MSCI Asia Pacific додав 0,2% з відкриття торгів, піднявшись до 125,89 пункту. За останні 12 місяців показник підвищився на 41% завдяки ознакам відновлення економіки в регіоні.
Австралійський S&P/ASX 200 у вівторок впав на 1%, оскільки число іпотечних кредитів в Австралії скоротилося в листопаді більше, ніж чекали економісти, - на 5,6% в порівнянні з жовтнем.
Китайський Shanghai Composite додав 1,6%, відігравши уранішнє падіння на 1%. Гонконзький Hang Seng втратив 0,5%.
Центральний банк Китаю розмістив векселі з терміном погашення 1 рік з вищою прибутковістю вперше з серпня. Прибутковість векселів склала 1,8434%, що призвело до підвищення тримісячних процентних ставок на ринку МБК. Учасники ринку чекають підвищення базової процентної ставки ЦБ найближчими місяцями.
Ціна паперів Industrial & Commercial Bank of China впала на 2,1% на побоюваннях посилення грошово-кредитного регулювання в КНР.
Котирування акцій китайського автовиробника SAIC Motor Corp. підвищилися на 2,3% на торгах в Шанхаї на новинах про те, що за підсумками 2009 року Китай обігнав США і став найбільшим авторинком світу.
Курс цінних паперів індійської софтверної компанії Infosys Technologies піднявся на 3,8%, оскільки її прибуток перевищив чекання аналітиків.
Акції австралійської Alumina Ltd., що має спільне підприємство з американською Alcoa Inc., подешевшали на 4,9%, бо фінансові результати Alcoa не виправдали прогнозів.
Ринкова вартість японської судноплавної групи Nippon Yusen K.K. збільшилася на 2,4%, тому що дані про рекордне зростання китайського імпорту в грудні дозволяють їй сподіватися на підвищення прибутку від морських вантажоперевезень.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас