США переглянуть порядок видачі віз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США переглянуть порядок видачі віз

Казна та Політика
946
Президент США Барак Обама доручив міністерству закордонних справ країни переглянути порядок видачі дозволів на в'їзд до Сполучених Штатів і анулювання віз у зв'язку з терористичною загрозою.
Як повідомляє агентство Reuters, це розпорядження глави Білого дому є частиною комплексу заходів із реорганізації системи безпеки, які мають бути розроблені в США найближчим часом у зв'язку зі спробою теракту на борту літака A330 25 грудня 2009 року.
Тоді, нагадаємо, нігерієць Умар Фарук Абдулмуталлаб спробував підірвати вибуховий пристрій на борту літака A330, що слідував рейсом Амстердам-Детройт. Проте пасажири і члени екіпажу знешкодили зловмисника, а після прибуття літака до аеропорту Детройта громадянина Нігерії затримали співробітники ФБР.
Напередодні Обама узяв на себе відповідальність за помилки спецслужб, які не змогли запобігти спробі теракту, а також розпорядився зробити роботу силовиків ефективнішою. Обама назвав збій в роботі спецслужб недопустимим
У відповідності з дорученням президента, ЦРУ вивчить інформацію про людей, які викликають побоювання американських спецслужб на предмет розширення списку підозрілих осіб. Відомство вже оголосило про збільшення кількості осіб, які знаходяться під його пильним спостереженням, а також про розширення штату аналітиків, що спеціалізуються на Ємені та африканських країнах.
Крім того, міністр внутрішньої безпеки США Джанет Наполітано пообіцяла, що в 2010 році в аеропортах США з'являться 300 новітніх фотосканерів.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас