Міністр Німеччини: Клієнти не повинні постраждати через проблеми з банківськими картами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністр Німеччини: Клієнти не повинні постраждати через проблеми з банківськими картами

Кредит&Депозит
263
Проблеми, що виникли у зв'язку зі збоєм в роботі 30 мільйонів електронних банківських карт, поки не усунені. Робляться спроби виправити неправильно запрограмовані мікрочіпи шляхом оновлення програмного забезпечення, заявила в середу, 6 січня, агентству АР прес-секретар Центрального кредитного комітету Німеччини (ZKA), Міхаела Рот. За її словами, обмін карт розглядається як остання можливість вирішити проблему. Остаточне рішення буде прийнято найближчими днями. Якщо справа дійде до обміну, то це буде досить довготривалий процес. Крім того, клієнтам доведеться звикати до кодів нових банківських карт.
Між тим міністр захисту прав споживачів Німеччини Ільзе Айгнер зажадала, аби банки компенсували всі витрати, пов'язані з дефектними картами. "З клієнтів, вимушених отримувати готівку в банківських віконець, не можна стягувати додаткові збори", - заявила Айгнер газеті Tagesspiegel. На думку міністра, банкам потрібно якнайшвидше вжити заходів для гарантування безпеки банківських і кредитних карт. Платіжні системи мають бути організовані так, щоб унеможливити зловживання.
Агентство dpa повідомляє, що на сьогоднішній день усунені практично всі технічні дефекти, пов'язані з видачею грошей в банкоматах. Проте проблеми оплати покупок в магазинах все ще залишаються. Представники банківського сектора обіцяють, що найближчими днями в більшості торговельних точок програмне забезпечення платіжних терміналів буде оновлено. Труднощі можуть виникнути із отриманням готівки в банкоматах і оплатою товарів за кордоном. В зв'язку з цим банки рекомендують клієнтам брати з собою в поїздки дорожні чеки.
Одночасно з проблемами в банківському секторі, у зв'язку зі зміною номера року виникли складнощі і в інших сферах. Так, наприклад, збій виник в комп'ютерній системі транспортного об'єднання Rheinbahn у федеральній землі Північний Рейн-Вестфалія, пише газета Rheinische Post. За інформацією газети, в першу чергу це позначилося на припиненні роботи інформаційних табло на зупинках і в більш ніж 70 трамваях.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас