Суд у справі про теракт 11 вересня обійдеться Нью-Йорку в 200 млн доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд у справі про теракт 11 вересня обійдеться Нью-Йорку в 200 млн доларів

Казна та Політика
362
Суд над організаторами теракту 11 вересня в США обійдеться Нью-Йорку дуже дорого. Для проведення процесу у справі звинувачених в організації нападу 11 вересня 2001 року необхідно понад 200 млн доларів.
Про це заявив мер Нью-Йорка Майкл Блумберг.
Ці кошти будуть направлені на гарантування безпеки під час судового процесу, включаючи широкі попередні операції поліції і спецслужб.
Прес-служба мера Нью-Йорка повідомила, що напередодні Майкл Блумберг надіслав лист на адресу федерального уряду з проханням компенсувати міській скарбниці незаплановані витрати.
Разом з тим апеляційний суд США в понеділок, 4 січня, відхилив клопотання єдиного засудженого у справі про теракти 11 вересня 2001 року в США Закаріаса Муссауї, який вимагав перегляду своєї справи і нового процесу. Суд США засудив 40-річного Закаріаса Муссауї до довічного ув'язнення в травні 2006 року, причому своє покарання він мав відбувати в одиночній камері.
Нагадаємо, за рішенням президента США Барака Обами, троє підсудних, у тому числі Халід Шейх Мохаммед, який визнав себе головним організатором терористичної атаки, постануть перед відкритим федеральним судом Нью-Йорка.
Найкривавіший в світовій історії терористичний акт 11 вересня 2001 року забрав життя близько 3 тисяч осіб.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас