"Нібулон" інвестує більше 100 млн. грн. в термінал — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нібулон" інвестує більше 100 млн. грн. в термінал

Казна та Політика
380
ТОВ СП "Нібулон" почало будівництво перевантажувального терміналу із відвантаження зернових і олійних культур на річковий транспорт в м. Кам'янка-Дніпровська в Запорізькій області.
Про це говориться в повідомленні компанії, переданому УНІАН.
За словами генерального директора "Нібулона" Олексія Вадатурського, вартість об'єкту становить більше 100 млн. грн. "Це буде сучасне підприємство, в якому буде побудований і порт, до якого зможуть підходити самохідні і несамохідні судна", - сказав він. Будівництво комплексу планується завершити навесні 2010 року. Добова потужність сушки складе 1,5 тис. тонн, а потужність із відвантаження зерна і олійних на водний транспорт - 5 тис. тонн на добу.
Як повідомляється, термінал в м. Кам'янка-Дніпровська стане першим підрозділом "Нібулона" в Запорізькому регіоні. Вадатурський зазначив, що на сьогодні логістичні витрати складають близько 30% від ціни сільгосппродукції. "З нашим приходом в цей регіон витрати на логістику зменшаться удвічі, а це можливість для подорожчання сільгосппродукції на 50-70 грн. з тонни", - додав Вадатурський.
Комплекс буде побудований в рамках масштабного інвестиційного проекту компанії вартістю 150 млн. дол. Проект включає: 1-й етап - будівництво семи елеваторів загальним обсягом зберігання зерна близько 300 тис. тонн в Черкаській, Запорізькій і Полтавській областях. Під час реалізації 2-го етапу обсяг ємностей для зберігання зерна збільшиться удвічі і складе 600 тис. тонн. Після завершення цього івестпроекту загальний обсяг нових елеваторних ємностей компанії для зберігання сільгосппродукції досягне 2 млн. тонн. Проект також включає будівництво 24 несамохідних судів змішаного ("річка-море") плавання і будівництво і придбання 14 морських і річкових буксирів.
ТОВ СП "Нібулон" є одним з найбільших сільськогосподарських товаровиробників в Україні і зернотрейдером. Підприємство має 36 філій в 11 регіонах країни і обробляє більше 70 тис. га землі. У 2008/2009 маркетинговому році ТОВ "Нібулон" відвантажило на експорт 4,6 млн. тонн зернових і олійних культур.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас