Росія припинила постачання нафти в Білорусь — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія припинила постачання нафти в Білорусь

Енергетика
9571
Росія припинила постачання нафти білоруським нафтопереробним заводам, повідомляє Reuters із посиланням на двох трейдерів неназваних російських нафтових компаній.
За даними агентства, на транзиті нафти в Європу це поки не позначилося. Білоруське відділення радіо Свобода повідомляє, що в компаніях "Гомельтранснафта" і "Бєлнафтохім" не змогли відразу прокоментувати цю інформацію.
Джерела Reuters заявили, що на двох білоруських НПЗ - "Нафтан" і "Мозир" - запасів нафти вистачить приблизно на тиждень. Як заявив один зі співрозмовників агентства, коли 4 січня в Білорусі закінчаться канікули, президент Олександр Лукашенко "повернеться і вирішить, що робити".
Зупинка постачань сталася після того, як Росія і Білорусь не змогли домовитися про новий контракт, повідомляє lenta.ru. За даними Reuters, у відповідь на вимогу 100-процентної оплати митних платежів Мінськ погрожує підняти плату за транзит російської нафти в Європу до 45 доларів за тонну.
Крім того, як заявило Інтерфаксу близьке до переговорів білоруське джерело, в Мінську вважають безглуздою участь Білорусі в Митному союзі в разі збереження російських експортних мит на нафту.
Віце-президент "Транснафти" Михайло Барков заявляв, що Москва не скоротить об'єм транзиту нафти через Білорусь ні за яких обставин.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас