Тимошенко: 2009 р. був для України найскладнішим за всі часи незалежності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко: 2009 р. був для України найскладнішим за всі часи незалежності

416
Минаючий 2009 р. був для України найскладнішим за всі часи незалежності. Про це в привітанні з Новим роком заявила прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко. "Рік, що минає, був для України найскладнішим за всі часи незалежності тільки тому, що світ нав'язав нам кризу. Кожна людина, кожне підприємство та й уряд важко переживали цей світовий стрес. Але ми разом з вами вистояли, ми не зламалися під ударами кризи", - йдеться у привітанні.
В той же час прем'єр констатує, що у 2009 р. уряд вчасно виплатив всі пенсії та заробітні плати, не допустив дефолту України. Крім того, націоналізовано приватні банки-банкрути, а мільйонам громадян повернуто депозити. "Ми з вами змогли у цей важкий рік підготуватись до Євро-2012, побудувати найбільшу в Європі Дністровську гідроакумулюючу електростанцію, яка удвічі більша від ДніпроГЕСу, зміцнивши нашу енергетичну незалежність. Змогли витягнути з десятилітнього банкрутства авіабудівну галузь та випустити в небо новий літак Ан-148, один з найкращих у світі. За цей важкий рік ми не закрили жодної шахти, а, навпаки, відроджували та розбудовували їх. Не дали забрати у країни жодного стратегічного підприємства. Повернули державі потужні родовища нафти та газу і підготувались до їх видобутку", - зазначає Ю.Тимошенко.
"У цей важкий кризовий рік ми вперше за 18 років за державний кошт почали видавати тисячі квартир людям, які стояли в черзі по 20-30 років. Саме у цьому році в Україні народилася рекордна кількість немовлят за всі часи незалежності", - нагадує глава уряду.
Вона також висловила впевненість, що "вже дуже скоро Україна стане лідером і окрасою Європи".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас