Реставрація Подолу обійдеться в 2 мільярди гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Реставрація Подолу обійдеться в 2 мільярди гривень

Казна та Політика
299
На реставрацію старовинного Подолу - Андріївського спуску, Контрактової площі, вулиці Сагайдачного - передбачається витратити майже 2 мільярди гривень. Про це повідомляє муніципальна газета "Хрещатик".
За інформацією видання, фахівці містобудівної ради погодили концепцію реставрації, реконструкції інженерних мереж і благоустрою вказаної території. Розробку повинні винести на громадське обговорення і засідання міської і районної рад, аби закласти до бюджетів потрібні суми.
Зодчі пропонують зробити Андріївський спуск пішохідним, привести в порядок тротуари, сходи і майданчик поблизу Андріївської церкви. На Контрактовій площі планують побудувати комплекс Гесте, Міську ратушу та Козацький магістрат і пам'ятник Петру Могилі.
За попередніми даними, вартість реконструкції і нового будівництва складатиме 1 мільярд 836,7 мільйона гривень, з яких на ремонтно-реставраційні роботи планують витратити 49,3 мільйона гривень, на нове будівництво - 39,7 мільйона гривень, на будівництво архітектурного комплексу Гесте - 936,3 мільйона гривень.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас