Мінпромторг РФ проведе повторне розслідування стосовно імпорту труб з України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінпромторг РФ проведе повторне розслідування стосовно імпорту труб з України

209
Мінпромторг РФ оголосив про початок повторного антидемпінгового розслідування стосовно імпорту до Росії обсадних, нафтогазопровідних і гарячодеформованих труб загального призначення, що походять з України. Відповідне повідомлення опубліковане на сайті міністерства.
Розслідування відновлене за ініціативою ВАТ "Виксунський металургійний завод" (РТС: VSMZ) (ОМК), ВАТ "Волзький трубний завод", "Таганрозький Металургійний Завод" (РТС: TAMZ), ВАТ "Синарський Трубний Завод" (РТС: SNTZ) і ВАТ "Сіверський Трубний Завод" (РТС: SVTZ) (ТМК), ВАТ "Челябінський трубопрокатний завод" (ЧТПЗ) (РТС: CHEP), ВАТ "Первоуральський новотрубний завод" (РТС: PNTZ).
Повторне розслідування розпочате у зв'язку зі зміною обставин.
В січні 2006 року строком на 5 років на обсадні труби з України було встановлено мито у розмірі 11,4%, на нафтогазопровідні та гарячодеформовані - 8,9%. Щодо труб виробництва ВАТ "Маріупольський металургійний комбінат" встановлена індивідуальна нульова ставка.
В період вжиття антидемпінгових заходів діяла угода між Мінекономрозвитку РФ і міністерством економіки України, в рамках якої постачання деяких видів сталевих труб здійснювалися безмитно.
Мінпромторг РФ констатує, що існуючий розмір антидемпінгового мита на дані види труб є недостатнім для протидії демпінговому імпорту та усунення збитку галузі російської економіки.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас