ЦБ КНР: 2010 р. буде ключовим у боротьбі з кризою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЦБ КНР: 2010 р. буде ключовим у боротьбі з кризою

230
Новий, 2010 рік стане ключовим у реалізації заходів для зміцнення відновлення китайської економіки і перемоги над світовою економічною кризою, наводить агентство Bloomberg слова керівника ЦБ Китаю Чжоу Сяочуаня.
У новорічній заяві Чжоу Сяочуаня, розміщеній на сайті Центробанку КНР у четвер, говориться, що для реалізації намічених на наступний рік цілей, уряд і центральний банк мають намір продовжити проведення "помірно вільної" кредитно-грошової політики.
Наступний рік, на думку експертів, дійсно, буде непростим для китайської економіки, у цей час третьої за розміром у світі. Китайський експорт, як і раніше, буде зазнавати утиску, пов'язаного з падінням попиту на ключових ринках. Наявність надлишкових потужностей у промисловості буде так само підтримувати існування жорстких умов конкуренції на внутрішньому ринку і приводити до наявності додаткових витрат у виробників. Крім того, приплив 9,21 трлн юанів ($1,3 трлн) іноземних інвестицій, а також рекордні обсяги кредитування усередині країни створять загрозу формування нових бульбашок в економіці.
Чжоу Сяочуань знову закликав до збільшення гнучкості політики, а також заявив, що Народний Банк Китаю буде стимулювати кредитування нових стратегічно важливих галузей промисловості, а також "слабких зон в економіці і суспільстві". Однією з основних цілей китайського уряду і ЦБ залишиться боротьба за поліпшення ситуації на ринку праці.
"2010 рік - вирішальний рік у посиленні стабілізації і відновлення економіки і перемоги над світовою фінансовою кризою", - заявив Чжоу Сяочуань.
Основний індекс фондового ринку континентального Китай Shanghai Composite виріс із початку цього року на 80%.
Реальне зростання китайської економіки цього року, як очікується, виявиться на рівні 8,5% і перевищить запланований урядом рівень 8%. В 2010 році ВВП Китаю виросте на 9,4%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас