Порошенко: У 2010 р. Україна знайде нові фінансові ресурси для модернізації ГТС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко: У 2010 р. Україна знайде нові фінансові ресурси для модернізації ГТС

Енергетика
264
Україна знайде в 2010 р. нові фінансові ресурси для модернізації своєї газотранспортної системи (ГТС). Про це на підсумковій прес-конференції заявив міністр закордонних справ Петро Порошенко.
"Ми збираємося окремо відпрацьовувати питання залучення нових інвестицій для модернізації ГТС України. Причому ми упевнені, що це стосуватиметься будівництва нових газопроводів. І ми це питання не знімаємо з порядку денного. Ми впевнені, що як тільки зникне емоційна складова з процесу газової дискусії, то ми повернемося до економізуючої газової політики. Я упевнений, що це принесе нам додаткові дивіденди", - сказав він.
Нагадаємо, Кабінет міністрів України 21 жовтня ц.р. схвалив концепцію розвитку і модернізації ГТС на період 2009-2015рр. вартістю в 2,57 млрд дол. Джерела фінансування будуть різні: від коштів "Нафтогазу України" до кредитів. 23 березня 2009 р. в Брюсселі Україна, ЄС і міжнародні фінансові організації підписали спільну декларацію щодо питань модернізації української ГТС. Україна представила проекти в цій сфері на суму 2,5 млрд дол. До 31 грудня 2009р. Мінпаливенерго і "Нафтогаз України" повинні підготувати і затвердити ТЕО і уточнений кошторис витрат на модернізацію ГТС.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас