"Газпром" в січні проведе переговори з Болгарією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" в січні проведе переговори з Болгарією

Енергетика
145
ВАТ "Газпром" в січні проведе переговори з Болгарією за проектом "Південний потік".
Як повідомили УНІАН в прес-службі Міненерго РФ, про це міністр енергетики РФ Сергій Шматко сказав під час переговорів з міністром економіки, енергетики і туризму Республіки Болгарії Трайчо Трайковим.
"Дуже позитивна динаміка розвитку співпраці з Болгарією з питання реалізації проекту "Південний потік". Вже найближчим часом - в січні - планується раунд переговорів між болгарськими колегами і "Газпромом", - сказав Шматко.
Міністри обговорили також питання постачань російського газу в Болгарію. Один з договорів на постачання російського природного газу завершується в 2010 році. "Необхідно якомога раніше приступити до переговорів про новий договір", - відзначив Шматко.
За його словами, російська сторона зможе сформувати для Болгарії комерційно привабливі пропозиції і розраховує, що новий договір буде "довгостроковим і прозорим для всіх".
"Ми дуже зацікавлені в тому, аби зберегти Болгарію як нашого традиційного покупця, і будемо прагнути робити такі пропозиції по постачанню газу, які були б привабливі для болгарського клієнта", - сказав Шматко.
Під час зустрічі сторони також обговорили питання будівництва атомної електростанції "Белене".
За словами Шматка, досягнута домовленість протягом двох-трьох тижнів скласти конкретний план дій з проекту АЕС "Белене" і зайнятися його реалізацією.
Проект "Південний потік" створюється для диверсифікації постачань російського природного газу в Європу і знижень залежності постачальників і покупців від країн-транзитерів, зокрема від України і Туреччини. Його реалізацію вестимуть російський держмонополіст "Газпром" та італійський концерн ENI. Проект передбачає прокладку підводної частини газопроводу протяжністю 900 км. від російської компресорної станції "Берегова" в Краснодарському краї до болгарського узбережжя. Далі одна з двох гілок наземної частини трубопроводу проляже через територію Болгарії та Греції і через Адріатичне море - до Італії. Маршрут другої гілки поки що не визначений. "Газпром" оцінює будівництво газопроводу "Південний потік" в 19-24 млрд. євро.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас