Обсяги товарної продукції в ОПК України за 9 місяців 2009 р. зросли на 50,2% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обсяги товарної продукції в ОПК України за 9 місяців 2009 р. зросли на 50,2%

Казна та Політика
202
За даними перших дев'яти місяців 2009 р. у порівнянні з аналогічним періодом 2008 р. обсяги товарної продукції оборонно-промислового комплексу (ОПК) України зросли на 50,2%, реалізованої - на 47%. Про це сьогодні на нараді в смт Петровське (Луганська обл.) повідомив міністр промислової політики Володимир Новицький.
Також, за його словами, середня зарплата на підприємствах ОПК, які входять до сфери управління Мінпромполітики, зросла на 18,5%, повідомляє прес-служба міністерства.
Міністр відзначив, що ОПК залишається єдиним сектором вітчизняної промисловості, де з початку світової фінансової кризи спостерігається стійке і істотне зростання виробництва. Разом з тим, сказав Новицький, промисловість боєприпасів має проблеми, підґрунтям для яких є ряд об'єктивних причин. Однак, головною на його думку є її переважна залежність від кон'юнктури внутрішнього ринку, освоєння закордонних ринків здійснюється дуже повільно.
"Галузь не зуміла організувати системний вихід на світовий ринок боєприпасів і вибухових речовин і закріпитися на ньому. А саме така тенденція визначила нинішній стійкий стан вітчизняного оборонно-промислового комплексу, що підтверджується ситуацією в бронетанковій, ракетній, авіабудівній, суднобудівній галузях", - зазначив міністр.
Як повідомлялось, 22 грудня ц.р. Президент України Віктор Ющенко заявив, що сума контрактів, укладених Україною в 2009 р. у сфері військово-технічного співробітництва, перевищила 1,5 млрд дол.
За його словами, подібних контрактів Київ не укладав за всі 18 років незалежності України.
На початку грудня заступник голови Ради нацбезпеки і оборони (РНБО) України Степан Гавриш і перший заступник голови ДП "Укрспецекспорт" Олександр Коваленко повідомили, що Україна організує поставку до Іраку понад 400 одиниць бронетанкової техніки і близько 10 літаків на загальну суму більше 550 млн дол.
У свою чергу, Центр дослідження армії, конверсії і роззброєння повідомив, що Україна поставить Іраку зброю на загальну суму 2,4 млрд дол. За даними центру, три контракти ємкістю приблизно 40% згаданої загальної суми вже підписані сторонами, останні знаходяться на завершальній стадії детального опрацьовування..
Крім того, Україна має намір домовитися з Бразилією про постачання вітчизняних танків "Оплот".
Нагадаємо, за інформацією Центру дослідження армії, конверсії і роззброєння, обсяг експорту Україною основних видів озброєнь в 2008 р. оцінюється в 1,2 млрд. долл.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас